Čaušević, koji je BiH oštetio za 2 milijarde KM, sada je “sudski vještak” !

28 10 2016

Kolege sa Zurnal.info dosle su do podataka da se nekadašnji šef Uprave za indirektno oporezivanje BiH Kemal Čaušević, nalazi na listi “stalnih sudskih vještaka” i pored činjenice da je uhapšen pod optužbom da je BiH oštetio za najmanje 2 milijarde KM! Čaušević je na slobodi iako je doslovno napao monetarni sistem BiH i napravio čitavu organizaciju sa kriminalcima sa kojima je vršio monetarne napade na našu zemlju.

xkemal-causevic-575x356-jpg-pagespeed-ic_-bqtbh9npro

Advokat Asim Crnalić, u svojoj izjavi za Žurnal.info, je kazao “da je Kemal Čaušević status sudskog vještaka dobio u skladu sa zakonom i da mu taj status niko nema pravo da ospori ili zabrani”. Postavlja se pitanje kada će BiH, koja je brutalno pokradena Čauševićevim direktorovanjem, dobiti svoju pravdu zbog Čauševićevog kriminala denecije. Također, upitno je i kada će žrtve Čauševićevog udara na brojne privrednike u našoj zemlji dobiti svoju pravdu “u skladu sa zakonom” i kada i kako će oni biti zaštićeni i obeštećeni od Čauševićevog kriminala.

Inače, Čaušević je toko agresije na BiH bio finansijski pomoćnik ubijenog kriminalca Ramiza Delalića “Ćele” s kojim je i nakon rata ostao u “poslovnim opcijama” kao što su paljenje imovine privredne konkurencije Delalićevih finansijera i prijatelja. Tužilaštvo BiH još uvijek nije podiglo optužnicu protiv Čauševića iako je od njegovog hapšenja proteklo preko dvije godine. Uz Čauševićev kriminal pominju se najviši funkcioneri SDA, SNSD-a i HDZ-a.

Izvor: BNN.BA
Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: