Idi na sadržaj

Hrvatska policija kroz šumu protjeruje migrante u BiH

TAJNO SNIMALI POLICIJU


Screenshott/yt

Snimke dostavljene organizaciji Border Violence Monitoring (BVM) nastale su u šumi pored mjesta Lohovo u Bosni i Hercegovini što je u blizini graničnog prijelaza Hrvatske i BiH.

“Ovaj video materijal dokazuje sumnju da hrvatska policija sistematski i kolektivno protjeruje izbjeglice na vanjskoj granici EU s BiH” stoji se u priopćenju BVM-a. udruženja više nevladinih udruga koje se bavi dokumentiranjem nezakonitih protjerivanja i nasiljem nad migrantima od strane zemalja EU.

Većinom policajci u rukama imaju žute vreće u kojima se nalaze, kako tvrdi BVM, mobiteli koje su uzeli od migranata, a u kologama se nalazi po 50 ljudi.

Migranti inače hodaju jedan po jedan, držeći ruku na ramenu onog ispred sebe. Na snimkama nema previše nasilnih situacija no ima udaranja nogom od strane policije i guranja migranata pendrekom.

Iz udruge Border violence monitoring uz objavu ovog materijala tvrde kako on, po prvi put, dokazuje da hrvatska policija sustavno i daleko od službenih graničnih prijelaza protjeruje migrante na teritorij BiH.

Izvor: Dnevno.hr

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d blogeri kao ovaj: