Počinje izbor za najbolji regionalni news portal

31 10 2018

Foto: Vijesti.ba

Sutra počinje natjecanje za najbolji informativni portal u regiji. Naime, Media Daily, prvi regionalni specijalizirani portal za medije od 01.11. do 30.11. 2018. godine po prvi put će provesti neovisan izbor najboljeg među 30 najčitanijih news portala na području regije, odnosno na području Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Makedonije.

Kao što smo već mnogo puta pisali, news portali su u zadnjih pet godina postali najvažnije, a po mnogočemu i najutjecajnije mjesto na kojem se građani informiraju o dnevnim događajima. Time naravno postižu i veliki društveni i medijski utjecaj. News portali imaju milijunske brojeve posjeta i stalne korisnike u svim dobnim i spolnim skupinama. No, koliko god su slični po utjecaju u svojim zemljama, a često ih čitaju i ljudi iz drugih zemalja regije, međusobno se razlikuju po načinu i stilu izvještavanja, grafičkom izgledu ali i primjeni profesionalnih standarda. To smo odlučili vrednovati i kategorizirati, kako bi oni najbolji među njima bili još bolji, a oni lošiji se potrudili dostići najbolje.

GLASATI MOŽETE OVDJE

Do sada nitko nije radio izbor najboljeg regionalnog news portala. Postojali su nekada izbori najboljih portala u pojedinim zemljama, no ne i regionalni izbor. Smatramo stoga da ćemo ovim izborom potaknuti veću izvrsnost news portala i međusobnu konkurenciju. Izbor najboljeg news portala je, između ostalog, i odlična prilika za transgraničnu suradnju jer se radi o tržištu od 20 i više milijuna stanovnika. Naš je plan da ovaj izbor postane tradicionalan te da nagrada koja će biti dodijeljena postane znak garancije kvalitete najvišeg ranga.

Kada smo krenuli u pripremu natjecanja, proveli smo istraživanje o najčitanijim news portalima u svim navedenim državama. Kako je na ovom području iznimno puno portala odlučili smo se suziti izbor tako da u finalnom natjecanju sudjeluje TOP 30 najčitanijih portala iz šest država.

Iz svake države u konkurenciji će se naći broj portala srazmieran broju stanovnika, pa smo tako odredili da Srbija ima deset predstavnika, Hrvatska sedam, Bosna i Hercegovina šest, Slovenija i Makedonija po tri i Crna Gora jednog predstavnika.

Riječ je o sljedećim portalima:

24sata.hr, 24ur.com, Alo.rs, Avaz.ba, B92.net, Blic.rs, Cazin.net, Dnevnik.ba, Dnevni.hr, Espreso.rs, Index.hr, Jutarnji.hr, Klix.ba, Kurir.mk, Kurir.rs, Net.hr, Nezavisne.com, Novosti.rs, Rs.n1info.com, Rts.rs, Rtvslo.si, Siol.net, Sitel.com.mk, Skopjeinfo.mk, Srbijadanas.com, Telegraf.rs, Tportal.hr, Vecernji.hr, Vijesti.ba i Vijesti.me.

Na našem portalu pozvati ćemo čitatelje tih 30 portala da glasuju za svoj omiljen portal i to glasanje čitatelja će im donijeti maksimalno 50 posto ukupnog broja bodova, dok drugih 50 posto bodova daje naš žiri sastavljen od eminentnih stručnjaka. Riječ je o 11 članova žirija čije su biografije garancija profesionalnosti i stručnosti, a bave se novinarstvom, grafičkim dizajnom, znanstvenim radom, informatikom, poduzetništvom, ukratko cijelom lepezom poslova vezanih za medije i medijsku djelatnost odnosno portale kao trenutno najpropulzivniji dio medijskog izdavaštva.

Ponovimo još jednom da izbor najboljeg regionalnog news portala, uključujući i glasanje posjetitelja portala, počinje 01.11. i traje do 30.11.2018 u 24 sata. Pobjednika ćemo proglasiti 9.12.2018., a to će biti onaj tko, poslije glasanja žirija i publike, bude imao najveći ukupan broj glasova. Prva tri portala dobivaju nagradu, a pobjednik će godinu dana moći nositi titulu Best regional web news portal.

Piše: Neven Šantić (Media Daily)

 

Izvor: Vijesti.ba

Advertisements

Akcije

Information

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: