Crnadak sudjelovao na Beogradskom sigurnosnom forumu

12 10 2017

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak danas je sudjelovao na Beogradskom sigurnosnom forumu.

Crnadak je u Beogradu sa ministrom vanjskih poslova Republike Srbije Ivicom Dačićem sudjelovao na panelu koji je posvećen Berlinskom procesu, a teme panela su bile otvorena pitanja i politički dijalog između članica Zapadnobalkanske šestorke WB6, izgradnja carinske unije i zajedničkog tržišta radne snage, napredak u realizaciji ključnih infrastrukturnih projekata s ciljem boljeg povezivanja regije, kao i suradnje i razmjene mladih.

Ministar Crnadak je tijekom svog izlaganja istakao značaj sudjelovanja Bosne i Hercegovine u Berlinskom procesu u sklopu kojeg se odvija suradnja zemalja članica Zapadnobalkanske šestorke WB6 te je naglasio da je ova vrsta suradnje važna jer donosi konkretne rezultate, posebno u oblastima ekonomije, sigurnosti, rješavanja problema mladih i u drugim segmentima koji utiču na svakodnevni život građana.

Dodao da je važnost Berlinskog procesa u tome što dovodi do povezivanja tržišta zemalja članica WB6 kao i do implementacije zajedničkih infrastrukturnih projekata što će za rezultat imati unapređenje ekonomije u regije.

Još jednom je istakao da je strateški cilj Bosne i Hercegovine punopravno članstvo u Europskoj uniji te je dodao da je pored značajne podrške koju BiH ima od velikog broja zemalja članica EU potrebno uložiti napore da institucije budu jake i nezavisne i to prvenstveno u oblastima koje se bave borbom protiv kriminala i korupcije.

Ovogodišnji Beogradski sigurnosni forum je sedmi u nizu i organizuje se pod nazivom „”Zajednička budućnost u vremenu nesigurnosti”, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Izvor: Vecernji.ba

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: