Vlasi: Vučić učinio korak ka napuštanju zablude o Kosovu

29 07 2017

“KRAJNJE VRIJEME DA DOĐE DO ISTORIJSKOG DOGOVORA”

Vlasi je ocijenio da je Vučić izneo nešto što, kako je rekao, srpska javnost “poodavno zna: da je Kosovo od juna 1999. godine potpuno nezavisno od Srbije, bez ikakve šanse da se točak istorije vrati unazad”


Foto: EKONOMIA-KS.COM

Savjetnik kosovskog predsednika Azem Vlasi izjavio je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno učinio prvi važan korak ka napuštanju “zablude” da je Kosovo u Srbiji i ocijenio da je krajnje vrijeme da dođe do “istorijskog sporazuma”.

“Još od kada je Miloševićev režim stvorio kosovsku krizu nasilnim rušenjem ustavne autonomije Kosova 1989. i srpsku javnost gurnuo u zabludu da je Kosovo u Srbiji, Aleksandar Vučić je nedavnim javnim istupom, preko autorskog teksta, učinio prvi važan korak ka napuštanju te zablude”, rekao je savjetnik Hašima Tačija za “Danas”.

Vlasi je ocijenio da je Vučić izneo nešto što, kako je rekao, srpska javnost “poodavno zna: da je Kosovo od juna 1999. godine potpuno nezavisno od Srbije, bez ikakve šanse da se točak istorije vrati unazad”.

Cilj unutrašnjeg dijaloga koji je Vučić inicirao je, prema riječima Vlasija, “istorijsko osvešćenje” u vezi sa Kosovom umjesto “prizivanja mitova pokličima ne damo Kosovo”.

Vlasi je ocijenio da je krajnje vrijeme da se do istorijskog dogovora dođe, a njegova kruna treba da bude međusobno priznanje Kosova i Srbije “u postojećim granicama i uspostavljanje diplomatskih i dobrosusedskih odnosa”.

Izvor: Vijesti.me,
Autor: BETA
 

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: