Oni su među nama: Nikad neće otkriti što su zapravo pronašli

27 07 2017

SLUČAJ ROSWELL: Nepoznata letjelica SE 1947. srušila na ranč, vojska je brzo stigla….Sbjedoci tvrde da su vidjeli izvanzemaljsku letjelicu, no Mac Bazel je prisiljen da demantira da je vidio leteći tanjur

Početkom srpnja 1947. godine Dan Wilmot i njegova supruga sjedili su na trijemu ispred svoje kuće kraj Roswella u Novom Meksiku. U jednom trenutku na nebu su vidjeli blješteću letjelicu u obliku tanjura. Od straha nisu znali što bi napravili…

Tek nekoliko dana poslije su farmeri Mac Brazel i Timothy Proctor odjahali na ranč i otkrili gomilu krhotina na jednom pašnjaku. Po njihovim izjavama, krhotine su bile posvuda, a na sebi su imale nepoznate simbole. Brazel je nekoliko većih komada spremio u svoju šupu, a neke je pokazao šerifu Georgu Wilcoxu. Šerif je odmah obavijestio Zračnu vojnu bazu Roswell. Časnik Jesse Marcel okupio je vojnike koji su pokupili sve krhotine. Vrlo brzo su se u medijima pojavile priče o izvanzemaljskoj letjelici.

Radio KGL je objavio priopćenje kako je američka vojska došla u posjed letećeg tanjura, a tu vijest su prenijeli i lokalni listovi te ABC News. Međutim, vojska je brzo objavila kako su pronađene krhotine ostaci meteorološkog balona, a Brazela su u redakciju lokalnog lista dovela tri vojnika kako bi demantirao da je pronašao leteći tanjur. Istodobno, vojska je od lokalnog pogrebnog poduzeća naručila hermetički zatvorene lijesove za očuvanje tijela izvanzemaljaca koja su navodno našli na mjestu pada. Znatiželjni pogrebnik Glenn Dennis otišao je u vojnu bolnicu vidjeti za što im točno treba, ali ga nisu pustili unutra.

Našao se s prijateljicom koja je bila medicinska sestra u bolnici. Otkrila mu je da je bila na obdukcijama “malih izvanzemaljskih tijela”. To je bio njihov posljednji razgovor. Nekoliko dana kasnije ona je prebačena u Veliku Britaniju. Više nikad nitko nije mogao stupiti u kontakt s njom.

Slučaj je utihnuo iduće 32 godine. Tek 1979. u javnost izlazi časnik Marcel koji je s vojnicima skupljao krhotine. U intervjuu je rekao kako je materijal izgledao izvanzemaljski jer se nije mogao zapaliti te bi se, kad ga se zgužvalo, vratio odmah u prvotno stanje.

Problem je potom nastao sa svjedocima koji su zbog starosti počeli umirati, a s njima i njihova svjedočanstva.

– Prvi val svjedoka koji su vidjeli tu letjelicu već je umro. Sad njihovi unuci i praunuci prepričavaju što su njihovi stari nekad vidjeli – kaže nam ufolog Goran Artić koji smatra kako američka vojska manipulira informacijama i da će vojni lobi slučaj zauvijek držati u tajnosti. Jedna je stvar sigurna, tvrdi Artić, a to je da Roswell i Područje 51 nemaju veze jedno s drugim.

– Područje 51 je marketinški trik. To je tajna vojna baza u kojoj se testiraju nove vojne tehnologije i nema veze s inteligentnim izvanzemaljskim životom. Ako nešto imaju, onda je to u Wright-Patterson hangaru u Ohiju, za koji ne zna puno ljudi, a ondje se drže najveće NLO i izvanzemaljske tajne – dodaje Artić koji zaključuje kako javnost vrlo vjerojatno nikad neće saznati što se zapravo srušilo na ranč kraj Roswella te davne 1947. godine.

Izvor: slavenskijutarnji.org

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: