Otkrivena i ilegalna tvornica oružja, do sada 824 uhićenih

26 07 2017

U akciji MUP-a Srbije “Ares” uhićena je još 251 osoba, izjavio je ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović. U tri navrata te akcije uhićene su ukupno 824 osobe nakon što je prije deset dana uhićeno 360, a zatim i 213 te sada 251 osoba. Suradnja s Tužiteljstvom Kako je rekao srbijanski ministar Stefanović, akcija je izvedena u suradnji s nadležnim tužiteljstvima, Sigurnosno-informativnom agencijom, Poreznom upravom i drugim državnim tijelima.

– Pripadnici MUP-a su u prethodnih pet dana nastavili s aktivnostima na suzbijanju općeg kriminaliteta na teritoriju čitave Srbije. Danonoćnim radom policija je maknula s ulica značajnu količinu oružja. U toj akciji oduzeto je 66 puški, od čega dvije automatske, 44 pištolja, među kojima i dva automatska, šest bombi, više kilograma eksplozivnih tvari i više tisuća komada streljiva – rekao je Stefanović. Istaknuo je kako je na teritoriju općine Zaječar pronađena i kompletna ilegalna tvornica za izradu vatrenog oružja i streljiva.

– Policija je i u prethodnom razdoblju intenzivno radila na uhićenju narkodilera, koji su i u ovoj akciji imali u svom posjedu više od 27 kilograma narkotika svih vrsta. Njihovim uhićenjem narkotici su sklonjeni s ulica, a naša djeca su spašena – rekao je ministar. Naveo je kako je i ovom akcijom poslana jasna poruka da za policiju nema nedodirljivih i zaštićenih.

Nastavak aktivnosti – Policija nastavlja s aktivnostima na suzbijanju kriminaliteta i nećemo stati sve dok postoji ijedan čovjek koji se bavi kriminalom i koji smatra da na takav način može ugroziti sigurnost građana Srbije – poručio je Stefanović, priopćeno je iz MUP-a.

U policijskoj akciji “Ares” radio je ogroman broj profesionalaca mjesecima, zajedno s tužiteljstvom i zbog toga su jako dobri rezultati. Stefanović je na press-konferenciji naveo da su među kaznenim djelima za koja se sumnjiče uhićeni neovlaštena proizvodnja i prodaja narkotika, pokušaj ubojstva, silovanje i nedopuštene spolne radnje, iskorištavanje maloljetnih osoba za pornografiju, zlostavljanje i mučenje, iznude, otmice, razbojstva i teške krađe.

Ministar policije obavijestio je da su pripadnici MUP-a zaplijenili stotine kilograma narkotika – kokaina, heroina, hašiša, marihuane i ekstazija, kao i da su otkriveni laboratoriji za proizvodnju marihuane.

U ovoj akciji oduzete su puške, pištolji, eksploziv, bombe, streljivo te računala i materijali koji svjedoče o pedofiliji.

Izvor: Vecernji.ba

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: