Održana javna rasprava o Nacrtu strateškog plana ruralnog razvoja BiH

26 07 2017


Foto: FENA/Emir Burlovic

SARAJEVO, 26. jula (FENA) – Javna rasprava o Nacrtu strateškog plana ruralnog razvoja Bosne i Hercegovine održana je danas u Federalnom zavodu za poljoprivredu u Sarajevu.

Javna rasprava o Nacrtu strateškog plana ruralnog razvoja BiH 2018.-2021. koju za područje Federacije BiH organizuje Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u saradnji s Ministartsvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i projektom FARMA II biće održana sutra u  sjedištu Federalnog zavoda za poljoprivredu u Sarajevu.

Imajući u vidu da je usvajanje Strateškog plana ruralnog razvoja BiH preduvjet za ostvarivanje pristupa sredstvima iz EU IPA fonda za oblast poljoprivrede i ruralnog razvoja u Bosni i Hercegovini, ovaj dokument je od presudne važnosti za poljoprivredu, ali i proces pridruživanja BiH Europskoj uniji.Cilj je da bude osigurana podrška javnosti za usvajanje ovog dokumenta kojim će biti otvorene mogućnosti za povećanje konkurentnosti sektora, izvore prihoda na ruralnom prostoru i očuvanje okoliša uz uključenje lokalne zajednice u rješavanje ključnih pitanja ruralnog prostora.

Ovaj plan predstavlja osnovu za usmjeravanje svih planova i programa ruralnog razvoja na svim nivoima vlasti,te je važno da svi nivoi, kao i privatni i nevladin sektor, sudjeluju u procesu njegove pripreme, navode iz Vlade FBiH.

Izvor: RTVSlon.ba, Indira Arnaut / FENA

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: