Radončić uoči početka sjednice Komisije: Razgovarat ćemo o stanju u OSA-i koje nije dobro.

25 07 2017


Počela sjednica Zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA-e.

U zgradi Parlamenta BiH počela je sjednica Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA), s menadžmentom OSA-e na čelu s Osmanom Mehmedagićem, te s članovima Izvršno-sigurnosnog komiteta kojeg čine Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH te njegova dvojica zamjenika Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, te Vjekoslav Bevanda, ministar finansija i trezora BiH.

Fahrudin Radončić (SBB), delegat u Domu naroda Parlamenta BiH i član komisije u odgovoru na novinarsko pitanje hoće li na današnjoj sjednici biti govora o Špiriću, Osmici ili obojici ili sve trojici rekao je da će razgovarat o stanju u OSA-i koje nije dobro.

– Razgovarat ćemo o stanju u OSA-i koje nije dobro. Suština je da ta Služba nije riješila ko je palio Predsjedništvo BiH, ko je napao Vučića, ko je napao Osmanovića, ko je minirao mezar rahmetli Alije Izetbegovića. Ta se služba “pocijepala“ na nacionalnoj i personalnoj osnovi, imamo mnogo, mnogo neriješenih stvari. Razgovarati se o Špiriću, naravno i treba i može, ali to je efemerija, jer imamo situaciju da je rukovodstvo OSA-e podijeljeno na nacionalnoj i personalnoj osnovi – kazao je Radončić.

Inače, današnji sastanak prvi je sastanak Komisije u ovom sazivu s menadžmentom OSA-e i Izvršno-sigurnosnim komitetom . Sjednica je zatvorena za javnost,a detalji se očekuju po okončanju zasjedanja.

Osim Radončića, članovi Komisije su delegati Bariša Čolak (HDZ), Safet Softić (SDA), Darko Babalj (SDS), Ljilja Zovko (HDZ) i Sredoje Nović (SNSD) te poslanici u Predstavničkom domu Nikola Špirić (SNSD), koji je i predsjedavajući ovog tijela, potom Sadik Ahmetović (Nezavisni blok), Damir Bećirović (DF), Predrag Kožul (HDZ), Mirsad Mešić (SDP) i Đorđo Krčmar (SDS)

Izvor: Dnevni Avaz,

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: