Trump je SAD uvukao u krizu, Kongres ga treba zaustaviti

23 07 2017


Foto: AA

Bivši šef američke Centralne obavještajne agencije (CIA) John Brennan uputio je kritike na račun predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa, kazavši kako je njegova administracija zemlju uvukla u krizu.

Brennan je zajedno s bivšim direktorom nacionalnih obavještajnih službi Jamesom Clapperom gostovao na Forumu sigurnosti u gradu Aspenu, u saveznoj državi Colorado.

Brennan se osvrnuo na istragu koja se odnosi na upletenost Rusije u predsjedničke izbore u ovoj zemlji, te kazao kako je specijalni tužilac Robert Mueller odličan izbor za ovu istragu.

Naglasio je kako Mueller mora odbiti svaki Trumpov neustavni zahtjev, a u vezi sa tvrdnjama da bi tužilac mogao biti smijenjen, Brennan je kazao:

“U slučaju da Trump smijeni Muellera ja se nadam da će članovi Kongresa reći ‘dosta’, te da će prestati iznositi različite razloge i izgovore koji otvoreno krše naše zakone i državni sistem”.

Kako je rekao, ako administracija nema ništa za skriti onda je potrebno da se istraga u vezi s Rusijom okonča što prije, a zahtjeve za Muellerovo skidanje s dužnosti trebali bi osuditi i zvaničnici.

Bivši šef CIA-e dalje navodi kako je “Trump svojim postupcima zemlju uvukao u krizu”, te ističe da je sramotna činjenica to što Trump omalovažava procjene obavještajnih agencija u vezi sa Rusijom.

“Ne razumijem kako Trump misli ovakvom politikom postići da SAD bude sigurnija zemlja. Otvoreno govorim, postoji jasna zabrinutost da postoji velika razlika između stvarnog i onoga što Trump govori”, poručio je Brennan.

Izvor: Federalna.ba / AA

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: