Makedonski premijer Zaev danas s bh. zvaničnicima.

23 07 2017

Predsjednik Vlade Republike Makedonije Zoran Zaev boravi u službenoj posjeti BiH, gdje će se danas susresti sa bh. zvaničnicima.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić najprije će dočekati makedonskog kolegu ispred zgrade institucija BiH, gdje će biti održani razgovori, kao i susret članova delegacije Vijeća ministara BiH s članovima delegacije Vlade Republike Makedonije.

Ovom prilikom je predviđeno potpisivanje dvaju sporazuma.

Memorandum o razumijevanju između Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Makedonije potpisat će Mirko Šarović, zamjenik predsjedavajućeg i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, i Ljupčo Nikolovski, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Makedonije.

Program kulturne saradnje Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva kulture Republike Makedonije potpisat će Adil Osmanović, ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine, i Robert Alagjozovski, ministar kulture Republike Makedonije.

Nakon toga planiran je sastanak s predsjedavajućim Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, te odvojeni sastanci ministara Vijeća ministara BiH i ministara Vlade Republike Makedonije.

Premijer Zaev susrest će i s članovima Predsjedništva BiH.

Po završetku susreta u Sarajevu, premijer Zaev otići će u Rotimlje kod Stoca gdje će položiti vijenac na spomen-obilježje tragično stradalom predsjedniku Makedonije Borisu Trajkovskom i članovima njegove pratnje. .

Izvor: FENA

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: