Američki zapovjednik specijalnih snaga, general Raymond Thomas, priznao kako se američke snage u Siriji nalaze ilegalno te kako je samo pitanje dana kada će Rusija od njih zatražiti da “napuste zemlju”

23 07 2017

Zapovjednik američkih specijalnih snaga, Raymond Thomas, priznao je kako produžena američka vojna prisutnost u Siriji nije u skladu s međunarodnim pravom te kako se može očekivati da bi Rusija uskoro mogla zatražiti od SAD-a da napuste Siriju, što bi, smatra Thomas, čak bilo i opravdano.

Svoje stavove general Thomas iznio je za vrijeme sigurnosnog foruma koji se održavao u Aspenu, a odgovarao je na pitanje planira li SAD ostati u Siriji nakon poraza ISIL-ovih terorista.

On smatra kako se američke snage bore na prostoru jedne suverene zemlje te stoga nemaju mogućnost ostati tamo ukoliko se njihova prisutnost “dovede u pitanje pred međunarodnim pravom”.

No, ove izjave nisu točne – sirijske vlasti u puno su navrata zatražile, pozivajući se na međunarodno pravo, odlazak američkih snaga, pa se nije dogodilo ništa. Ono što general Thomas vjerojatno hoće reći je da bi se američki vojnici trebali, možda, povući ukoliko to od njih zatraži netko iz pozicije sile, a to nije ni Damask ni UN, već Rusija. “Nalazimo se stalno na dan od toga da nam Rusi poruče: ‘Zašto ste vi i dalje u Siriji?'”, istaknuo je Thomas.

Zanimljivo cijelo izlaganje američkog generala možete pogledati ovdje:


Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: