Upozorenje Interpola – lista terorista poslata Evropi

22 07 2017

Interpol islamiste sa liste opisuje kao osobe “koje su uvježbane da sastave i pozicioniraju eksplozivnu napravu kako bi izazvali što više stradanja” i dodaje da su identifikovani preko “materijala pronađenih u skrovištima Islamske države” i da je “moguće da su te osobe izrazile spremnost na samoubilačke napade i voljne su da umru za islam”


FOTO: SHUTTERSTOCK

Interpol je poslao službama bezbjednosti evropskih država listu sa imenima 173 džihadista za koje sumnja da su trenirani za terorističke napade u Evropi, u zemljama kojim Islamska država želi da se osveti za poraze na Bliskom istoku.

Interpolova lista, piše Gardijan, sastavljena je na osnovu podataka koje su prikupili američki obavještajci tokom napada na uporišta Islamske države i Siriji i Irak.

Evropske službe bezbjednosti strahuju da bi još krvaviji talas terorističkih napada mogao pogoditi Evropu nakon sloma samozvanog kalifata, kada su se brojni odlučni borci odlučili za povratak na kontinent.

Za sada nema podataka da je iko s liste ušao u Evropu, ali Interpol ističe da Evropi prijeti velika opasnost, prenosi N1.

Islamiste sa liste opisuje kao osobe “koje su uvježbane da sastave i pozicioniraju eksplozivnu napravu kako bi izazvali što više stradanja” i dodaje da su identifikovani preko “materijala pronađenih u skrovištima Islamske države” i da je “moguće da su te osobe izrazile spremnost na samoubilačke napade i voljne su da umru za islam”.

Na listi osoba za kojima je Interpol raspisao potjernice zbog povezanosti s islamističkim terorizmom je 17 državljana Bosne i Hercegovine, a poslednja potjernica je raspisana u srijedu.

Izvor: Vijesti.me / BETA

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: