SBB potvrdio krah koalicije: Nikada više sa Bakirom Izetbegovićem

21 07 2017

Savez za bolju budućnost (SBB) Bosne i Hercegovine izdao je saopćenje za javnost o koalicija sa SDA.

SBB u današnjem saopćenju najviše kritika upućuje članu Predsjedništva BiH i predsjedniku Stranke demokratske akcije (SDA) Bakiru Izetbegoviću.

– U svom ratu protiv svih, Bakir Izetbegović iznova dokazuje da mu sklonost ka istini apsolutno nije poznata. Nakon antologijske laži o 100.000 zaposlenih, te morbidnog laganja žrtvama genocida u Vijećnici, Izetbegović uporno plasira neistinu da su koalicioni odnosi sa SBB-om praktično prestali jer je SBB imao lošiji izborni rezultat, pa su shvatili da im je bolje da budu dalje od SDA. Istina je potpuno suprotna: SDA i SBB su dobili 33 zajednička općinska načelnika, a broj SBB-ovih vijećnika su za nas vrlo zadovoljavajući – navodi se u saopćenju.

SBB tvrdi kako je “problem u koaliciji nastao kada je definitivno utvrđeno da je Bakir Izetbegović idejni tvorac montiranih optužnica protiv Radončića, gdje su Zvizdićevi bliski rođaci Čampare i procesuirani tužioci Mihajlović i Salihović bili puki operativni egzekutori”.

– Problem sa Izetbegovićem je dodatno multipliciran i zbog nastavka njegovog višedecenijskog vlastodržačkog laganja naroda. SBB, kao odgovorna stranka, nije htjela da koaliciono podržava politiku potcjenjivanja kolektivne pameti građana. To se odnosi i na uzurpaciju OSA-e, FTV-a, a da se ne govori o tome da SBB neće dozvoliti da BiH bude poligon Erdoganove diktature u vidu uporne reprize antidržavne drskosti “malog sina velikog oca“. Na kraju, Izetbegović stalno lamentira da je SBB od SDA dobio ogroman broj pozicija. Ali, opet laže. SBB je pozicije dobio svojim izbornim rezultatom, a ne nečijom velikodušnošću. Uz to, svi premijeri od kantona, FBiH i Vijeća ministara su iz SDA! Direktori Telekoma, Elektroprivrede, OSA-e, FTV-a, brojnih agencija su iz SDA, a SBB nije dobio ni 10 posto mjesta koje su s punim pravom nekada dobijali SBiH ili SDP kada su bili u koaliciji sa SDA. Velikodušnost SBB-a da uopće svoj ulazak u vlast ne dovodi u vezu sa što većim brojem dobijenih funkcionerskih pozicija, nikada se ranije nije dogodila, niti će se u tom smislu SDA-u više dogoditi od bilo kojeg hipotetičkog koalicionog partnera. Ali, Izetbegoviću kojem se autoritet u samoj SDA već razbio na više frakcija, a jedino ga podržava pet familija, istina opet ništa ne znači. Ratom koji on mjesecima svakodnevno otvara svuda i svima, pa i unutar SDA i koalicije, odlazeći Izetbegović prvenstveno želi da sakrije unutarstranačku pobunu. SDA vrlo precizno zna da ih Bakir vodi u istorijski rikverc vlastitog apsolutističkog vladanja. Ali, loša vijest za njega je da to on pokušava da realizira u vrijeme kada svijet i Evropa ne žele da ga personalno vide niti na jednoj diplomatskoj destinaciji. Zato je koalicija SBB-a sa Izetbegovićem pukla zbog njegovog laganja svima i upornih pokušaja da, udarcima na Radončića, uvede cenzuru “Avazu“! A, jedina “krivica” Avaza je da nije htio biti propagator rezultata kojih nema i zato što otvara nezgodne poratne teme i otvoreno piše šta narod misli o njegovoj direktorici Sebiji – piše u saopćenju SBB-a.  

Izvor: BNN.BA

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: