Američki saveznici brinu da bi velike ruske vojne vježbe mogle biti “Trojanski konj”

21 07 2017

Vhovni američki general u Europi, Ben Hodges, rekao je kako su američki saveznici na prostoru istočne Europe zabrinuti zbog predstojećih velikih ruskih vojnih vježbi “Zapad 2017” koje će se održati u rujnu te smatraju kako bi iste mogle biti “Trojanski konj”. Naime, ističe se kako bi Rusija mogla dovesti veliku količinu vojne opreme u Bjelorusiju te je ostaviti tamo.

Rusija uvjerava NATO kako će se vojne vježbe održavati u skladu s međunarodnim ograničenjima po pitanju veličine, no NATO i američki dužnosnici poprilično su zabrinuti. General Hodges ističe kako će NATO posebno paziti na vojnu opremu u Bjelorusiji i što će se s istom desiti nakon završetka vojnih vježbi.

“Ljudi su zabrinuti, smatraju da je ovo Trojanski konj. Kažu kako će samo održati vojne vježbe, a onda odjednom mogu prebaciti i trupe i kapacitete negdje drugdje”, rekao je te ipak istaknuo kako trenutačno nema nikakvih indikacija da Moskva zaista i planira takav potez.

Zanimljivo je primijetiti kako iste zabrinutosti ima i Rusija kada je riječ o američkim i NATO vojnim vježbama u blizini njenih granica.

Izvor: Advance.hr

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: