Interpol raspisao crvenu potjernicu za Edinom Muftićem iz Gradačca

20 07 2017

Međunarodna kriminalističko-policijska organizacija Interpol raspisala je, na osnovu potjernice bh. pravosudnih organa, crvenu potjernicu za Edinom Muftićem iz Gradačca.

Na zvaničnoj web stranici Interpola piše da je Edin Muftić rođen 6. oktobra 1974. godine, da ima bh. državljanstvo te da govori arapski jezik. Muftića potražuju pravosudni organi BiH zbog krivičnog djela vrbovanje za terorističke aktivnosti, finansiranje terorizma, organizacija terorističke grupe i terorizam.

Nedavno su objavljene i crvene potjernice bh. pravosuđa za za Salemom Hasićem i Aldinom Mahmutovićem rođenim u Doboju koji se također sumnjiče za terorizam.

Na Interpolovoj crvenoj listi nalazi se i 18-godišnji Hamza Labidiji iz Zavidovića zbog krivičnog djela formiranja ili pridruživanja stranim paravojnim ili policijskim formacijama.

Podsjećamo, crvena Interpolova potjernica raspisuje se za počiniocima najtežih krivičnih dijela, koji moraju biti uhapšeni i isporučeni.

Interpol je najveća svjetska policijska organizacija koja povezuje 190 zemalja članica u borbi protiv međunarodnog kriminala.

Izvor: Klix.ba

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: