Usvojene izmjene Izbornog zakona HNS-a

19 07 2017

BOŠNJACI PREGLASANI


ČOLAK: ISKORISTITI VRIJEME/ DAMIR ĆUMUROVIĆ

Za su bili delegati Kluba Hrvata i delegati SNSD-a i DNS-a…

Dom naroda PSBiH usvojio je na današnjoj sjednici izmjene i dopune Izbornog zakona po hitnom postupku. Izmjene su predložili delegati iz Kluba hrvatskog naroda: Ljilja Zovko, Bariša Čolak, Zdenka Džambas, Martin Raguž i Mario Karamatić.

Usvajanju je prethodila duga i žustra rasprava, a predsjedavajući Doma naroda Bariša Čolak iz HDZ-a BiH kazao je da nikome ne trebaju tenzije i sukobi, već razum da se ovo pitanje konačno riješi.

– Ne trebamo, što bi narod rekao, plakati za prolivenim mlijekom, već iskoriti vrijeme pred nama kako bi došli do izmjena i dopuna koje će omogućiti naredne izbore kao i implementaciju izbornih rezulata, poručio je Čolak.

Podsjećanja radi, Dom naroda je na sjednici početkom maja odlučio da prijedlog ovog zakona razmatra po hitnom postupku, nakon čega je Klub bošnjačkih delegata predloženi zakon proglasio štetnim po vitalni interes bošnjačkog naroda, te je predmet upućen Ustavom sudu BiH na odlučivanje. Ustavni sud je utvrdio da prijedlogom ovog zakona nije povrijeđen vitalni interes bošnjačkog naroda te da postupak usvajanja Zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH treba provesti prema proceduri iz Ustava BiH.

Izvor: OSLOBOĐENJE.ba
ANJA GRABOVAC-ZVIJERAC

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: