Objavljene zabranjene fotke najtajnije vojne jedinice

19 07 2017

Slike s bojišta, vježbi, oružje i slične stvari objavili su iako je to elitnim britanskim vojnicima apsolutno zabranjeno

Elitne jedinice britanskog SAS-a djeluju pod strogim sigurnosnim pravilima i njegovi pripadnici potpisuju sporazum po kojem im je zabranjeno otkrivati bilo što o SAS-ovim operacijama. Kako je riječ o specijalnim postrojbama, u pravilu raspoređenima na tajnim zadacima, tajne su i oružje i operacije i oprema i taktike i trening i procedure.

Ipak, kako donosi Daily Star, skupina nepoznatih vojnika napravila je vlastitu Facebook stranicu, na kojoj objavljuje svoje fotografije iz operacija u kojima su vidljivi i oprema i oružje. Stranica ima 21.000 sljedbenika, sadrži više od 2000 fotogfrafija koje prikazuju SAS-ove vojnike usred vježbi i operacija. Među slikama su i prve ikad javno objavljene koje prikazuju rad s vojnim psima. Druge fotografije prikazuju nova oružja, vozila i dijelove opreme koje vojnici nose sa sobom kad idu u direktne borbene operacije.

Neke druge prikazuju bradate SAS-ovce kako poziraju pred kamerom poslije misije. Odjeveni su u novodizajnirane borbene odore vojske Velike Britanije, a naoružani su Colt Commando jurišnim oružjem. Jedan od vojnika na slikama na prsima ima prišvršćen Fairbairn-Sykes borbeni nož, što ukazuje da bi trebala biti riječ o nekome iz Special Boat Service. Mnoge vojne postrojbe iz Britanije imaju vlastite Facebook stranice na kojima se moraju strogo pridržavati pravilnika ministarstva obrane i redovito se provjeravaju.

Bivši pripadnik SAS-a za Daily Star kaže da informacija o stranici mora da je došla od nekoga iz samog SAS-a, da je netko prijavio vlastite kolege. “Slike na stranici su aktualne i prave. To nisu glumljene scene, to je stvarno. Mlađi dečki ponekad žele da se vidi profil jedinice, ali ovi su otišli predaleko. Ministarstvo je stranicu pregledalo i uvjeren sam da će ona uskoro biti zatvorena”, kazao je on.

Izvor: express.hr / croative.hr

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: