Najstariji Trumpov sin svjedočit će pred Kongresom o optužbama u vezi s Rusijom.

19 07 2017


Donald Trump Jr..

Najstariji sin američkoga predsjednika Donalda Trumpa i bivši šef njegove predsjedničke kampanje dobili su odobrenje posebnog savjetnika da javno svjedoče pred Kongresom u sklopu istrage o ruskom upletanju u američke izbore 2016. godine, objavila je u utorak demokratska senatorica u senatskom pravosudnom odboru.

Američka senatorica Dianne Feinstein rekla je novinarima da je posebni savjetnik, bivši FBI-a Robert Mueller, rekao da Donald Trump Jr. i Paul Manafort mogu svjedočiti, prenosi Hina.

Mueller istražuje optužbe američkih obavještajnih agencija o ruskom miješanju u izbore i o mogućem tajnom dogovoru između Moskve i Trumpove predsjedničke kampanje.

Feinstein je rekla da odbor planira da svjedočenje bude dio šireg saslušanja koje je bilo zakazano za srijedu, no sada je odgođeno. Nije mogla potvrditi hoće li se saslušanje održati sljedeće sedmice.

Ako bi se Trumpov sin pojavio pred pravosudnim odborom, bio bi to najviši član unutarnjeg kruga članova porodice i saradnika u Bijeloj kući koji bi svjedočio pred Kongresom o optužbama u vezi s Rusijom.

Predsjednikov sin Donald prošle sedmice je objavio mailove u kojima se u junu 2016. oduševljeno slaže da se sastane sa ženom za koju mu je rečeno da je advokatica ruske vlade koja bi mogla imati informacije štetne za demokratsku izbornu suparnicu njegova oca, Hillary Clinton..

Izvor: Dnevni Avaz / FENA / HINA

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: