Delegati Doma naroda danas glasaju o HDZ-ovim izmjenama Izbornog zakona

19 07 2017

SARAJEVO


Foto: Arhiv

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebao da razmatra Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o međunarodnom i međuentitetskom drumskom prijevozu, koji je predložilo Vijeće ministara BiH.

Predsjedavajući Kluba bošnjačkog naroda u Domu naroda Halid Genjac jučer je uoči sjednice Predsjedništva SDA izjavio da je u pisarnicu Parlamentarne skupštine BiH stigla Odluka Ustavnog suda, kojom nije utvrđena povreda vitalnog nacionalnog interesa Izbornim zakonom koji je predložio HDZ BiH, a čime su ispunjeni uslovi da se na sutrašnju sjednicu Doma naroda stavi na dnevni red prijedlog Kluba Hrvata.

– Ukoliko se takav prijedlog usvoji na Domu naroda, takav prijedlog ide na Predstavnički dom, pitanje je da li će prihvatiti hitnu ili redovnu proceduru, da li će biti amandmana i da li će biti većine, to je sve pitanje procjene. Procjenjujem da zakon možda bude usvojen na Domu naroda, vrlo teško u PD zbog poznatog raspoloženja stranaka prisutnih u PD.

Nakon što se vidi sudbina tog zakona, da li će biti usvojen ili ne, mi dostavljamo u parlamentarnu proceduru zakon koji je naša grupa eksperata sačinila i on će imati takvu proceduru – kazao je Genjac.

Naglasio je da SDA neće podržati ovaj prijedlog zakona jer je destruktivan po Bošnjake i neprihvatljiv kao takav.

Inače, delegati bi trebali razmatrati i principe Prijedloga zakona o parlamentarnom nadzoru.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i Informacija o radu Tužilaštva BiH za 2016. godinu, kao i Informacija o stanju javne zaduženosti naše zemlje na dan 31.12.2016. godine.

Izvor: NAP.ba

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: