SKANDALOZNO: Međed tvrdi da osobe iz Federacije pale Republiku Srpsku

18 07 2017

“Informiraću Vladu Republike Srpske i Ministarstvo unutrašnjih poslova o ovom slučaju. Neophodno je da lica koja izazivaju požare što hitnije budu kažnjena, što se do sada nije dešavalo”, rekao je Međed.

Direktor Uprave Civilne zaštite Republike Srpske Mile Međed rekao je da je u proteklih pet dana opožareno 20 odsto teritorije općine Ljubinje, a zbog neadekvatne i vrlo loše opremljenosti ovdašnjih vatrogasaca pretrpljene su velike štete.

On je ukazao da je požar velikih razmjera došao iz Federacije BiH i da je poznato da su dva lica na tom području zapalila vatru, ističući da se hitno moraju rješavati takve stvari. “Informiraću Vladu Republike Srpske i Ministarstvo unutrašnjih poslova o ovom slučaju. Neophodno je da lica koja izazivaju požare što hitnije budu kažnjena, što se do sada nije dešavalo”, rekao je Međed.

S obzirom da Hercegovina svake godine od požara pretrpi štete velikih razmjera, Međed kao jedno od rješenja vidi i stacioniranje helikoptera na ovim područjima, za šta, kako je rekao, još nisu stečeni uslovi.

On je napomenuo da je Vlada Republike Srpske krajem prošle godine donijela odluku o formiranju posebnog sektora za zaštitu od požara.

“Od naših profesionalnih vatrogasaca formiraćemo jedinicu koja bi u svakom trenutku bila spremna da dođe u pomoć u područja gdje je potreba, a jedan dio tehnike i opreme će biti smješten u bilećkoj kasarni kako bi mogli brzo da reagiramo”, rekao je Međed.

Izvor: Slobodna Bosna

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: