Republikanci povukli glasove i „ubili“ Trampov zakon o zdravstvu

18 07 2017

BEZ PODRŠKE REVIZIJI PRAVNOG AKTA

Tramp je reagovao na Tviteru, napisavši da bi republikanci trebalo da ukinu neuspjeli „Obamaker“ i započnu na novom planu od nule


Donald Trump, Foto: Reuters

Dva republikanska senatora SAD, Majk Li i Džeri Moran saopštila su na Tviteru da neće moći da podrže reviziju Zakona o zdravstvu predsjednika SAD Donalda Trampa u trenutnoj formi i tako onemogućila da zakon bude izglasan.

„Ne bi trebalo da stavljamo pečat odobrenja na lošu politiku“, napisao je Moran na Tviteru, kritikujući proces iza „zatvorenih vrata“ prilikom pisanja ovog zakona, prenosi Tanjug.

Trampova administracija užurbano nastoji da postigne veliku zakonsku pobjedu, a Bijela kuća je saopštila da će nastaviti da se bori za zakon, prenosi Rojters.

Tramp je reagovao na Tviteru, napisavši da bi republikanci trebalo da ukinu neuspjeli „Obamaker“, kako je kolokvijalno poznat trenutni Zakon o zdravstvu i započnu na novom planu od nule, naglasivši da će se i demokrate pridružiti.

Demokrate insistiraju da neće sarađivati ni u jednom republikanskom zakonu koji za cilj ima da poništi „Obamaker“, ali su rekli da su otvoreni za saradnju kako bi se zakon poboljšao, prenosi Rojters.

Izvor: Vijesti.me,
Autor: Vijesti online

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: