Tužilaštvo BiH formiralo predmet protiv Dodika

17 07 2017


Izvor: N1

Tužilaštvo BiH je formiralo predmet na osnovu prijave Bakira Izetbegovića protiv predsjednika RS, Milorada Dodika.

“Tužilaštvo BiH je dana 17.07.2017. godine zaprimilo akt člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, slijedom čega je formiran predmet koji je dat u rad postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH”, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Izetbegović je, podsjećamo, uputio je pismo vršiteljici dužnosti glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordani Tadić povodom izjave predsjednika RS-a Milorada Dodika o “okupaciji Drine”.

Izetbegović je naveo da je 7. jula 2017. godine predsjednik Milorad Dodik u svom govoru na javnom skupu u Bratuncu, u prisustvu velikog broja ljudi, izjavio:

“Poznati su projekti raznih fondacija, prije svega islamskih, koje su tražile i samo usmjeravale svoj novac kako bi se ovdje uz Drinu vratili, nakon otadžbinskog rata, muslimani i da bi ponovo okupirali Drinu na taj način…”

Citirajući izjavu Dodika da su “Bošnjaci starosjedioci Podrinja okupatori”, Izetbegović je kazao da se radi se o najopasnijoj izjavi jednog zvaničnika o BiH od potpisivanja Dejtonskog sporazuma.

“Obzirom da nije bilo očekivane reakcije, obratio sam se OHR-u i Tužilaštvu BiH, kao i članicama Upravnog odbora PIC-a da reaguju i sankcionišu ovakvo ponašanje predsjednika RS”, kazao je Izetbegović.

Izvor: N1

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: