Ulazak u Vijećnicu 10 maraka!

15 07 2017

Preduzeće „Sarajevo“ promijenilo cijenu posjete gradskog objekta


Vijećnicu dnevno posjeti na stotinu posjetilaca (Foto: I. Bandić)

Svi oni koji su se proteklih dana odlučili posjetiti gradsku Vijećnicu, znamenitost po kojoj je grad prepoznatljiv, ostali su zatečeni informacijom da se ulazak u ovaj kulturno-historijski spomenik odnedavno naplaćuje čak 10 KM umjesto dosadašnjih 5.

Kako saznajemo, novi cjenovnik, uz saglasnost članova Nadzornog odbora Uprave preduzeća „Sarajevo“, koje gazduje ovim objektom, formiran je prije 18 dana, tačnije 27. juna.

Više sadržaja

Za domaće i strane goste koji prvi put kroče u poznatu Vijećnicu ova cijena je previsoka, s obzirom na to da, osim izložbe koja se trenutno nalazi u holu objekta i sale gdje se ponekad održavaju sjednice Gradskog vijeća, nema ništa više da se vidi te obilazak traje manje od 15 minuta.

– Bez obzira na to što se radi o impozantnom objektu, smatram da je cijena ulaznice previsoka za moju četveročlanu porodicu. Mislila sam da će biti više sadržaja – kazala nam je Anida Markišić.

Iz preduzeća „Sarajevo“ ističu da je odluka o formiranju novih cijena bila ispravna jer su oboreni svi dosadašnji rekordi posjete.

Ispravna odluka

– Mnogobrojni faktori su uzeti u obzir prilikom formiranja novog cjenovnika – kazali su iz preduzeća.

Inače, do sada je, kako nezvanično saznajemo, prodato više od 1.200 ulaznica od 10 KM, što je, prostom računicom, zarada od 12.000 KM.

Nove cijene

10 KM pojedinačna karta
8 KM karta za više od 10 osoba
5 KM plaćaju studenti, penzioneri i osobe s posebnim potrebama

U Historijski muzej BiH za 6 KM

Za razliku od prazne Vijećnice, ulaz u Historijski muzej BiH, koji je prebogat sadržajima, košta šest maraka. Ni u jedan objekt Muzeja Sarajeva ulaznica nije skuplja od četiri marke. Ulaznice za Svrzinu kuću, Despića kuću, Brusa bezistan i Muzej Jevreja odrasli plaćaju tri KM, a djeca jednu. Dok za Muzej Sarajevo 1878-1918 odrasli trebaju izdvojiti četiri KM, a djeca marku. Oni koji žele obići svih pet objekata Muzeja Sarajeva plaćaju 10 KM.

Izvor: Dnevni Avaz,
Autor: A. Na. – F. S.

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: