Predrag Kojović: Čović i Dodik insistiraju na dejtonskom ustavu jer se boje EU

13 07 2017


Predrag Kojović Foto NS / Arhiv

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović smatra da ‘mostarske konsultacije’ Milorada Dodika i Dragana Čovića predstavljaju nastavak prakse u kojoj se Čović ponaša kao da nije dijelom parlamentarne većine na državnom nivou i sa Miloradom Dodikom dogovara blokade inicijativa koje podržavaju čak i ministri HDZ BiH.

– Nema nikakvog iznenađenja da Dodik i Čović postižu saglasnost u vezi sa važnim pitanjima za Bosnu i Hercegovinu. Oni su sebi odredili ‘zone odgovornosti’ na kojima se ponašaju kao na privatnom komadu zemlje, pa ne čudi da je podjela na tri entiteta za njih najbolje rješenje. I za nas u Našoj stranci je važno da se u javnosti otvori tema šta je to BiH jer tako će postati kristalno jasno koje stranke BiH vide kao građansku i evropsku državu, a koje insistiranjem na Dejtonskom ustavu žele da nas spriječe na putu ka Evropskoj uniji – poručio je Kojović.


Foto: Ilustracija / Mediji

– Sad je već izvjesno da će 2018. godina i izbori zapravo biti referendum na kojem će građani i građanke BiH odlučuti kakvu zemlju žele. Nacionalisti predlažu daljnje etničke podjele, a mi zajedništvo u različitosti i politike koje će nas odvesti u Evropsku uniju. Konačnu riječ će dati građani, a posebno oni koji neglasanjem zapravo podržavaju nacionalistički projekat podjele zemlje – zaključio je Kojović, prenosi NAP.


Izvor: NAP.ba,
12.07.2017

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: