Zukorlić stigao u Potočare na obilježavanje 22. godišnjice genocida u Srebrenici

11 07 2017

Srebrenica – Visoki državni funkcioneri iz BiH i brojnih drugih država stigli su u Memorijalni centar Srebrenica-Potočari na komemoraciju nevinim bošnjačkim žrtvama koje su ubijene 1995. godine u najvećem genocidu počinjenom u Evropi od Drugog svjetskog rata.

Ove godine obilježavanju 22. godišnjice genocida u Srebrenici prisustvuje delegacija Bošnjačke demokratske zajednice na čelu sa narodnim poslanikom i predsjednikom skupštinskog Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Muamerom Zukorlićem.

“Ono što se desilo u Srebrenici 1995. godine bilo je kulminacija raznih oblika mržnje i antagonizama proteklih 100 godina. Svima nama, Bošnjacima, Srbima, Hrvatima, Albancima i svima ostalima predstoji da otvorimo stranicu dijaloga i pomirenja. Za to su nam potrebni ljudi sa čvrstim načelima koji su kadri da sagledaju istinu, da odlučno kažu ‘ne’ mržnji i zločinima, da priznaju sve što se desilo, da svim kapacitetima osude zlo i da ne ignoriraju zločin i genocid za bolju budućnost”, poručio je danas u Srebrenici Muamer Zukorlić, poslanik Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka i bivši muftija.


Izvori: Klix.ba / Bosnapress


Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: