Vučić: Stravičan zločin u Srebrenici, da se nikada ne ponovi

11 07 2017


Izvor: Reuters/Antonio Bronic

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je da je u Srebrenici 1995. godine počinjen veliki zločin, iz koga svi treba da izvuku pouke kako se ne bi nikome i nikada ponovio.

“Tamo se dogodio stravičan zločin, moja je obaveza kao predsednika Srbije da ukažem na iskrena osećanja sa porodicama, da izrazim nadu da se takav zločin nikada neće ponovo dogoditi, da smo mi Srbi izvukli lekcije i pouke i iz tog zločina, ali i onih u Bratuncu, Oluji i da ne govorim o najstrašnijem od svih, onoga koji se desio u Jasenovcu”, rekao je Vučić na TV Hepi.

Vučić je dodao da su Bošnjaci potrebni Srbima i obrnuto, da su dobri odnosi dva naroda ključni za budućnost, te da bi svaka drugačija politika nanijela ogromnu štetu.

Vučić je dodao da pretpostavlja da niko u Vladi nije dobio pozivnicu za današnje obilježavanje godišnjice u Potočarima.

On je dodao da lideri pokreta Slobodni građani Srbije i Liberalno demokratske partije, Saša Janković i Čedomir Jovanović, koji idu u Srebrenicu, mogu tamo da kažu svoje mišljenje da se tamo desio genocid.

“Njihova reč ne obavezuje državu kao što obavezuje mene kao predsednika, premijera ili ministra spoljnih poslova”, rekao je Vučić i dodao da je riječ o pravnoj formulaciji toga šta se dogodilo u Srebrenici.

Samo se magarac ne mijenja

Prema njegovim riječima, 80 ili 90 posto građana Srbije ne misli da je u Srebrenici počinjen veliki zločin.

“Takav veliki zločin ne sme da se ponovi nijednom narodu, nikome, suviše smo krvi prolili, moramo da gledamo u budućnost”, rekao je Vučić i dodao da smatra da su odnosi Srba i Bošnjaka ključni za budućnost i da će iskreno raditi na tome dok je predsjednik, čuvajući srpske nacionalne i državne interese.

On je rekao da se mlađi, među kojima je i njegov sin Danilo, ne slažu sa njim.

“Danilo će mi reći – sve je bilo dobro osim onog o Srebrenici. Reći ću mu da sačeka još pet godina pa će drugačije misliti … kao mlad sam verovatno bio i gori od njega”, dodao je Vučić i poručio da se “samo magarac ne mijenja“.

Izvor: N1 / BETA

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: