Do izbora 2018. organizovati front lijevih i građanskih opcija

21 06 2017

Željko Komšić

Danas je u Sarajevu održana 23. sjednica Predsjedništva Demokratske fronte. Razmatrajući aktuelnu političku situaciju u zemlji, Predsjedništvo je podržalo generalni stav stranke da se do narednih opštih izbora organizuje front lijevih i građanskih opcija, a sve u cilju skidanja sa vlasti aktuelnih nacionalističkih stranaka i potpuno mjenjanje koncepta vlasti u državi.

U tom smislu podržani su i nedavni razgovori delegacija DF-a i SDP-a BiH, kao i potvrda da se, kao slijedeći korak, i sa SDP-om i sa svim političkim i građanskim subjektima iz lijevo građanskog bloka koji su na to spremni, utvrde principi buduće saradnje. Danas je Predsjedništvo imenovalo i  pet članova stranačkog tima koji će koordinirati, po potrebi i svakodnevno, dalje aktivnosti  i saradnju sa SDP-om, a tako će biti i u drugim slučajevima okrupnjavanja i udruživanja ovog, po ocjenama članova DF-a , sudbonosnog projekta za budućnost Bosne i Herecgovine.

Na istom sastanku Predsjedništvo je izrazilo puno poštovanje na hrabrosti i principijelnosti srednjoškolaca iz Jajca i njihovih vršnjaka iz cijele BiH koji su im juče u Travniku dali podršku. Demokratska fronta će institucionalno, prije svega kroz Parlament Federacije BiH, nastaviti borbu protiv svih podjela, posebno među najmlađim generacijama, kao što je, po nekima „prirodno stanje“(!!), funkcioniranje „dvije škole pod jednim krovom“.

Predsjedništvo DF-a je danas usvojilo Pravila izbornog postupka za unutarstranačke izbore, usvojilo Odluku o raspisivanju izbora na nivou mjesne organizacije, kao i Pravila izbornog postupka, te odredilo rokove za njihovo obavljanje.

Izvor: Vijesti.ba

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: