U gašenju požara na Makarskom primorju angažovano 350 vatrogasaca, uključila se i vojska

19 06 2017

Iz Hrvatskog autokluba (HAK) saopšteno je da je zbog požara za sav promet zatvorena državna cesta DC512 Makarska-Vrgorac, dok se na Jadranskoj magistrali (DC8) od Makarske do Tučepa vozi u oba smjera uz ograničenje brzine


Foto: Internet

Novi šumski požar koji je noćas oko 2.25 sati buknuo na predjelu između Tučepa i Makarske proširio se prema planini Biokovo, kao i prema prigradskom naselju Kotišina nedaleko Makarske, a vatrogascima na terenu pomažu i pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Iz Hrvatskog autokluba (HAK) saopšteno je da je zbog požara za sav promet zatvorena državna cesta DC512 Makarska-Vrgorac, dok se na Jadranskoj magistrali (DC8) od Makarske do Tučepa vozi u oba smjera uz ograničenje brzine.

Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD) Tučepi saopštilo je da su turisti iz triju tučepskih hotela te žitelji nastanjeni u ulicama u istočnom dijelu Tučepa, evakuisani su do ranih jutarnjih sati u ponedjeljak zbog požara koji je buknuo oko rano jutros u Gornjim Tučepima i zaprijetio stambenim objektima. Nakon nekoliko sati vraćeni su u hotele.

Hrvatski mediji prenose da u gašenju požara trenutno učestvuje 75 pripadnika Oružanih snaga iz sastava Protupožarnih namjenski organizovanih snaga Hrvatske kopnene vojske, te četiri kanadera, kao i oko 350 vatrogasaca s makarskog područja.

Zbog novonastale situacije i širenja požara, potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar obrane Damir Krstičević donio je odluku da se na požarište kao pomoć uputi i 150 pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, saopšteno je ranije danas iz hrvatske Vlade.

Kao mogući uzrok požara koji je u subotu izbio kod Podgore te se širio prema Parku prirode Biokovo, a u kojem su prema prvim procjenama izgorjele masline, borova šuma i nisko raslinje na površini od oko 250 hektara te je vatra prijetila kućama Podgorana i gostima jednog od hotela, korištenje je pirotehnike na jednoj svadbi, pišu hrvatski mediji.

Tu pretpostavku istražuje splitska policija – inspektori zaštite od požara jer je u jednom hotelu navodno korištena pirotehnika i to se poklapa s vremenom nastanka požara, prenosi Anadolija.

Izvor: Oslobođenje.ba / ANADOLIJA

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: