Međunarodni dan borbe protiv seksualnog nasilja u konfliktu: Obilježene za čitav život

19 06 2017

– Meni je tada bilo 18 godina i bila sam u drugom mjesecu trudnoće kada se sjetim šta se dešavalo, riječi su jedne od žrtava seksualnog nasilja


Foto: Ilustracija

Međunarodni dan borbe protiv seksualnog nasilja u konfliktu obilježava se 19. juna. Udruženje Medica iz Zenice tim je povodom uradilo istraživanje dugoročnih posljedica ratnog silovanja.U periodu od 1992. do 1995. godine u BiH sistematski je silovano od 20.000 do 50.000 žena i djevojaka.

Udruženje Medica iz Zenice kontinuirano radi i pruža sveobuhvatnu podršku i pomoć preživjelima ratnog silovanja i seksualnog nasilja, te se zalaže za smanjenje stigmatizacije koja je usmjerena ka preživjelima.

– Meni je tada bilo 18 godina i bila sam u drugom mjesecu trudnoće kada se sjetim šta se dešavalo, riječi su jedne od žrtava seksualnog nasilja koje su govorile u jednom od video snimaka kojima se promoviše destigmatizacija žrtava ratnog zlostavljanja.

Autentične priče žena žrtava ratnog silovanja u BiH objavljene su u dva video snimka koje je uradilo Udruženje Medica iz Zenice.

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: