Bakire i Fadile, gdje je 100.000 radnih mjesta?

19 06 2017

Rukovodstvo SDA se bavi organizovanjem blještavih iftara na kojima se stolovi prelamaju od hrane dok većina muslimanskih vjernika u BiH razmišlja hoće li uopšte imati za iftar

Građanski savez se oglasio saopšenjem za javnost u kojem navodi kako nakon dvije i po godine vlasti pod komandom SDA-HDZ koalicije nema sumnje da je ekonomska politika tih stranaka: deremo uši da krpimo zadnjicu.

“U istoriji stranke, poznate isključivo po lažima-od ‘mirno spavajte rata neće biti’ do laži o 100 hiljada radnih mjesta, teško je naći sočniju laž od laži o tome da će akcize biti potrošene na infrastrukuturu. Naime, sam Fadil Novalić se prevario pa rekao da će akcize biti potrošene na povrat kredita Razvojnoj banci FBiH koja je inače u vlasništvu iste te FBiH. Jer tako to rade polupismeni ekonomski stručnjaci iz realnog sektora. Sada je jasno da Fadilove i Denisove akcize će biti potrošene u izgradnju infrastrukture isto onoliko koliko je Bakir Izetbegović otvorio 100.000 radnih mjesta.

Izetbegović je 2014. na obećanju o 100 hiljada radnih mjesta dobio izbore, pa je ponovio istu laž 2015. kada je rekao da će do kraja mandata otvoriti 100 hiljada radnih mjesta. 2017. je jasno da jedinih 100 hiljada o kojima danas govorimo je 100 hiljada mladih koji su napustili BiH zauvijek zbog Bakirove i SDA-ove bahate vlasti.

Umjesto da vođstvo SDA izađe pred narod i objasni zašto zemlja koracima do sedam milja ide natrag prema srednjem vijeku ili da izađu pred borce koji su pred Vladom FBiH, rukovodstvo SDA se bavi organizovanjem blještavih iftara na kojima se stolovi prelamaju od hrane dok većina muslimanskih vjernika u BiH razmišlja hoće li uopšte imati za iftar“, saopćeno je iz Građanskog saveza.

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: