Dok Izetbegović šuti, Čović ima jasnu poruku za nove stranke

17 06 2017


Izvor: N1

Nije samo SDA dobila konkurenciju proizišlu iz vlastitih redova. Osvježena je i lista dvadesetak stranaka s hrvatskim predznakom u Hercegovini.

Nova stranka. Stare ideje. Konstitutivnost – jednaka prava za Hrvate – preustroj države, njihovo ime je Hrvatska stranka BiH.

“Ako pogledate Općinsko vijeće u Travniku Bošnjaci imaju toliki broj zastupnika u Vijeću da oni mogu samostalno donositi odluke bez Hrvata” Dobro ali to su glasovi koje su oni osvojili na izborima. “Točno slažem se da jesu međutim ako govorimo o konstitutivnosti naroda gdje je tu konstitutivnost mi slobodno možemo te Hrvate poslati kućama”, kazao je za N1 Božo Skopljaković iz Hrvatske stranke BiH.

Iz Hrvatske stranke BiH već su priznali da ne priznaju određene stavove Hrvatskog narodnog sabora.

Bivši članovi SDA, Senad Šepić i Sadik Ahmetović činit će okosnicu nove stranke koja će na narednim izborima izaći sa obećanjima: Pravna država – sposobni a ne podobni – zapošljavanje – edukacija – dogovor o velikim pitanjima državnog uređenja.

I dok lider najveće bošnjačke stranke u tišini posmatra samostalne napore dojučerašnjih članova, lider najveće hrvatske stranke, Dragan Čović, jasno poručuje novoj konkurenciji:
“HDZ je osnovna snaga HNS i tu okupljenih stranaka Ii na idućim izborima mi računamo 75 do 80 posto glasova Hrvata da ćemo osvojiti na svakom dijelu. A Bože moj svako novi ko vjeruje da ima šanse da nešto uradi na političkoj sceni i do sada je takvih bilo njegova sloboda i pravo”.
Detaljnije ovoj temi u Dnevniku u 19 na N1 u prilogu Adise Imamović.

Izvor: N1

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: