MARŠALOVA GENIJALNOST: Tito je do detalja predvideo sudbinu Bliskog istoka

16 06 2017
NAŠ PREDSEDNIK JOŠ PRE 43 GODINE U DETALJE PREDVIĐA SUDBINU BLISKOG ISTOKA, NO I OTKRIVA KO JE PRAVI TERORISTA, TVRDEĆI DA JE MASAKR U MINHENU JEDAN OD KONSTRUISANIH OKIDAČA KOJI JE SVET DOVEO U EKSPLOZIVNO STANJE U KOME SE I DANAS NALAZI

Maršal Tito je izrazio neslaganje sa akcijom nemačkih komandosa 1972. godine u masakru izraelskih sportista za vreme Olimpijskih igara u Minhenu od strane palestinskih terorista rekavši da je moglo mnogo bolje da se dejstvuje u tom slučaju. Tada je ubijeno 11 Izraelaca i dva Nemca, a jugoslovenski genijalni vođa je naveo vidove terora koji se dešavaju i danas širom planete.

– Vi, inače znate kakva je situacija. Na Bliskom istoku stvari su došle u ćorskok. Videli ste šta se dogodilo u Nemačkoj na Olimpijadi u Minhenu. Ubijeno je 11 izraelskih sportista. Poginula su dva Nemca… Zbog toga su već mogli da dignu avione i bombarduju žene i decu u Libanonu i Siriji. Ja lično, kao i čitav naš narod, apsolutno sam protiv onoga što su komandosi napravili u Minhenu. da li su oni bili svesno ili nesvesno nečije oruđe, ne znam. Ali mi smo protiv terora uopšte. No, dajte da se malo razmisli – kakvih sve terora ima. Šta je sa onim terorom kada se svakodnevno bacaju hiljade i hiljade tona ekspolziva, kada se bombama ruši i sve živo ubija. Je li to teror? To je najgori teror. PRema tome, neka se sada izvuku pouke iz onoga što se dogodilo u Minhenu, pa da se janput kroz Ujedinjene nacije, učini nešto kako terorizam u svetskim razmerama više ne bi mogao pojavljivati. A to se može ostvariti… To što sada Izrael čini ne čini sam, on ima dobru podršku izvana. Zbog toga je jako opasno. I taj teroristički poduhvat u Minhenu ima jednu vrlo paklenu nameru. Da se sva mržnja čovečanstva, okrene protiv Arapa. Maltene, trebalo bi sve Arape likvidirati. Razume se, mi se moramo boriti protiv toga da se sada baci krivnja na te narode, na čitave zemlje – rekao je Tito u Prijedoru.

Podsećanja radi, 5. septembra 1972, osam Palestinaca, pripadnika grupe “Crni septembar” obučenih u sportske trenerke, preskočilo je žičanu ogradu noseći torbe sa automatima, pištoljima i bombama. Život je izgubilo 11 sportista, a Olimpijske igre su prekinute prvi put u modernoj istoriji.
Predsednik SFRJ, Josip Broz Tito, tim povodom održao je govor u Prijedoru. Punih 43 godine kasnije, njegove reči i prognoze se obistinjuju do u detalj.

Izvor: Novayugoslavia.blogspot.ch

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: