Budimir za NAP: Zakon o negiranju genocida potreban kako bi manjinu izdvojili od poštene većine

16 06 2017


Živko Budimir Foto Arhiv Foxnews.com

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je danas u Banja Luci nakon sastanka sa predsjednikom SNSD-a i predsjednikom ovog bh. entiteta Miloradom Dodikom da su „nedopustive izmjene Krivičnog zakona BiH“, a kojima se spominje i zabrana negiranja genocida u Srebrenici.

Čović je obećao da hrvatski ministri u Vijeću ministara BiH neće podržati nijedno zakonsko rješenje u kojem nisu uvaženi i stavovi iz Republike Srpske.

S druge strane, Živko Budimir, prenzionisani general HVO-a ne razmišljako kao Čović. On je u komentaru za agenciju Patria rekao da je Bosni i Hercegovini itekako potreban zakon koji bi zabranio negiranje genocida „ne da bi se okrivio cijeli srpski narod, već da bi se kaznili zločinci“.

– Mi u BiH trenutno imao teror manjine nad većinom. Manjina koja je činila zločine sada teroriše većinu, a sve kako bi ostali na vlasti i zaštiti svoja nedjela – rekao je Budimir, dodajući da je tu manjinu, u sva tri naroda potreno što prije skloniti kako bi većina živjela u miru. On je rekao i to da najveći broj Srba u BiH nije bio za rat, i nisu se slagali sa tadašnjom politikom, te da i danas ispaštaju zbog manjine koja je činila zločine.

Izmjene Krivičnog zakona BiH predložilo je Ministarstvo pravde BiH na čijem čelu je HDZ-ov ministar Josip Grubeša, ali je Čović svejedno najavio rušenje zakona, piše NAP.

Izvor: NAP.ba


Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: