KRIVO SRASTANJE: Članovi bivšeg USD-a napuštaju SDP!

12 06 2017

Sedam članova Socijaldemokratske partije (SDP) BiH danas su podnijeli neopozive ostavke na članstvo u organima Općinskog odbora SDP-a Stari Grad Sarajevo.

U obrazloženju ove odluke oni kao razloge navode „izuzetno negativne trendove unutar SDP-a u Sarajevu.

– Nakon javne poruke na Facebooku, kojom je osoba zaposlena u centrali SDP-a poručila da mi USD-ovci nismo dobrodošli u SDP-u i da slijedimo primjer lektorice Ivane Grgić, a da se do dan danas niko od rukovodstva naše općinske organizacije, a ni iz rukovodstva SDP-a BiH, nije oglasio i sankcionirao ovakvo ponašanje, jasno je da se problemi u SDP-u više ne mogu gurati pod tepih – stoji u obrazloženju odluke koju potpisuju Vahid Alić, Amer Srna, Armis Mašić, Sanela Muharemović, Amela Avdić, Haris Hrvo i Mirjana Deak.

Potpisnici ove odluke navode da ne žele biti „protočni bojleri nerealiziranih karijerista iz vrha SDP-a”, te navode primjer kada je Mirjanu Deak, kandidatkinju za Općinsko vijeće Stari Grad na posljednjim izborima, generalni sekretar SDP-a BiH Irfan Čengić navodno istjerao sa predizbornog skupa u jednoj mjesnoj zajednici.

U obrazloženju odluke „sedmorke“ navode se i navodne neregularnosti pri izboru predsjednika Kantonalnog odbora SDP-a Sarajevo.

Podsjećamo, za predsjendika Kantonalnog odbora SDP-a Sarajevo većinom glasova izabran je Damir Mašić a njegov protivkandidat bio je Miro Lazović.

Nekoliko godina ranije, Lazović se nakon razlaza sa SDP-om prikjučio USD-u, no kasnije se ponovo vratio po u SDP-ovo jato. Zanimljivo, sedam članova koji su odlučili napustiti SDP,  dolaze baš iz redova USD-a.

U decembru 2014., čelnici Socijaldemokratske partije (SDP) i Unije socijaldemokrata (USD), potpisali su sporazum o ujedinjenju ove dvije stranke, što je kansije prihvaćeno i na vanrednom kongresu SDP-a.

Izvor: Slobodna Bosna

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: