Zašto je koncert podrške “haškim uznicima” dobar i odličan ?!

8 06 2017

Arhiv / Vijesti.ba

Koncert podrške ratnim zločincima tzv “haškim uznicima” vanredno je dobra stvar. To se sada može reći van svake sumnje. Jeste, tačno je da je on ponižavajući za žrtve koje je proizvela zločinačka paratvorevina tzv Herceg Bosna, ali “podrška” ovom koncertu apsolutno nije nemoralna iz perspektive onoga ko želi da ukaže u kojoj mjeri HDZ i HNS su spremni da se poistovjete sa zločinima koji su počinjeni. Taj događaj demaskira stvarne namjere takve politike i šalje onakvu poruku koja upravo i jeste suština takve politike.

Nije nimalo nemoralno “podržati” HDZ i HNS u njihovim nastojanjima da otklone i svaku sumnju u zločinački karakter vlastite politike. Ovaj koncert zasigurno neće i ne može uzdrmati državu Bosnu i Hercegovinu, kako se postavljajući to pitanje ironično pitaju ( “pa zar može”) Čović i sljedbenici, kako njegovi, tako i sljedbenici te zločinačke politike. Bosna i Hercegovina je pretrpjela milion puta jače udare od odurnog ustaškog kreveljenja pod Bijelim brijegom, pa je ono u usporedbi s tim ništa, nula, takoreć obično golicanje koje dakako ne može imati nikakav uticaj po stabilnost i opstojnost BiH kao takve.

Međutim ono što je odlično, što je zapravo fantastično, jeste razgolićivanje najveće postdejtonske retoričko-demagoške pojave oličene u “nositeljima evropskih vrijednosti” okupljenima oko HDZ i HNS-a.

Nije čak ni trebalo demokratski svijet ubjeđivati u to da tzv “nositelji evropskih vrijednosti” to nisu, da su sušta suprotnost toga. Ti takozvani “nositelji” su sami i to na najbolji način dokazali da to nisu, da su od toga daleko kao što je Madagaskar daleko od Pekinga. Oni su, dakle ti “nositelji”, pri čemu naravno nikako ne mislim na Hrvate, nego na nositelje HNS- HDZ politike, Bosni i Hercegovini svojom zadrtom glupošću i ubijeđenosti da je čitavi demokratski svijet, koji je osudio ovo fašističko orgijanje, u krivu kada to osuđuje, a samo su ti “nositelji” upravu, načinili ogromnu uslugu. Ovakav poklon Bosni i Hercegovini u njenoj borbi protiv fašizma, po mom ličnom sudu bio je nezamisliv i pomalo neočekivan.

Ako bi se pravile kojekakve komparacije moglo bi se slobodno ustvrditi da je održavanje ove ustaške terevenke ravno terorističkom napadu u centru Sarajeva pod pokroviteljstvom svih političkh stranaka iz Sarajeva, kako nacionalnih tako i građanskih. Naravno, nešto poput ovog drugog apsolutno je nemoguće, ali je jako dobro, imajući u vidu secesionističke tendendije HNS i HDZ-ove politike, da je za razliku od ovog nemogućeg terorističkog napada u Sarajevu pod pokroviteljstvom nacionalnih i građanskih stranaka, ovo prvo ipak moguće. Ono je stvarno i živo. Opipljivo i vidljivo svakome.

Kada jedna država poput Velike Britanije, upozori svoje građane da se ne kreću u blizini održavanja ovog ustaškog pirovanja, šta je to drugo nego očita poruka svim evropskim i svjetskim zvaničnicima, da sa opreznošću i rezervom prilaze idejama i prijedlozima o preuređenju ove države ili pristupanju bilo kakvom problemu, od strane onih koji su ovom događaju dali nedvosmislenu podršku.

O pogubnosti i nakaradnosti politike koja u XXI vijeku nastoji uvesti etničku segregaciju kao trajnu kategoriju, u izborno zakonodavstvo jedne države koja treba postati članicom Evropske unije, moglo je biti napisano još more analiza i nijedna od njih ne bi ovako zorno posvjedočila u prilog tezi da oni koji se izdaju za promicatelje EU vrijednosti, to nisu. Večerašnji koncert je slika i prilika toga..Bravo kreteni !

Stavovi izrečeni u ovom tekstu održavaju autorovo lično mišljenje ali ne nužno i stavove portala

Izvor: Vijesti.ba

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: