Održana promocija zbirke kolumni “Oni odlaze, a mi ne ostajemo” Derviša Čička

8 06 2017

Narodna i univerzitetska biblioteka “Derviš Sušić” Tuzla

Sinoć je u Biblioteci “Derviš Sušić”, održana promocija zbirke kolumni tuzlanskog intelektualca Derviša Čička “Oni odlaze, a mi ne ostajemo”.


Riječ je trećoj knjizi, koja je, ustvari, zbirka svih do sada objavljenih komentara, eseja, osvrta i kritika raznih književnih djela, objavljenih od 2013. godine do danas. Na promociji su govorili novinar Ekrem Avdić, novinarka Amela Hajvaz i sam autor, Derviš Čičko.


2014.godine izdata je prva Čičkova zbirka kolumni “Prepisivanje stvarnosti”, te 2014. godine “Žućine opservacije – tuzlanski parergon” .

Prema riječima novinara Avdića, ova knjiga predstavlja praznik duha u našem gradu jer je autor na jednom mjestu, sabrao svoje tekstove objaljene na portalu Tuzla live u proteklih godinu dana.

On u svojim kolumnama analizira, ukazuje, vrišti na sve negativnosti koje se događaju u našem društvu. On to čini radi boljitka društva, građana i države Bosne i Hercegovine. On na taj način pokazuje da je veliko “domoljubno čangrizalo”. Čovjek koji želi da njegova domovina, njeni građani i cijelo društvo budu bolji, uspješniji i da bude sve manje negativnih pojava, kazao je Avdić.

Izvor: Tuzlarije.net

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: