Latić: KOS-ovac Muslimović angažovan da miri reisa i Čengića

8 06 2017

 
Gostujući u emisiji “U škripcu” na TV Alfa, nekadašnji urednik lista “Ljiljan” a danas urednik vlastitog portala “TBT” Nedžad Latić govorio je o brojnim temama, između ostalog i o odnosima unutar Islamske zajednice BIH.

 

Između ostalog Latić je ustvrdio da je oficir KOS-a, Fikret Muslimović, imenovan na čelo, vjerovatno SDA-ove, delegacije koja ima zadatak da izmiri reisu-l-ulemu Huseina Kavazovića i predsjednika Sabora Islamske zajednice u BiH Hasana Čengića koji već duže vrijeme nisu u dobrim odnosima. Latić je dodao kako je ova informacija provjerena te kako je SDA izvršila veliki broj imenovanja u Islamskoj zajednici BiH.

Muslimović je, inače, višedecenijski oficir KOS-a, bišvi šef ove tajne službe za Bosnu i Hercegovinu, “stručnjak za albanski nacoinalizam i islamski fundamentalizam”, poznat po tome što je, između ostalog, pretukao hodžu Saida ef. Katicu, što je privodio i saslušavao hafiza Sulejmana ef. Bugarija, te što je izazvao bratoubilačke sukobe u Sarajevu tokom 1993.godine. Muslimović se dovodi u vezu sa više političkih ubistava u kojima se smatra inspiratorom, zataškivačem i organizatorom.

Zanimljivo, za vrijeme dok je Latić bio jedan od glavnih urednika u nekadašnjem SDA-ovom glasilu “Ljiljan”, Muslimović je u ovom listu imao itekako povlašten položaj te je očito u odnosima Latića i KOS-ovog oficira došlo do izmjena.
 
Redakcija BNN

 
Izvor:  BNN.BA

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: