FINANSIJSKI SAVJET: Svaki mudar čovjek dio svoje imovine drži u zlatu

7 06 2017


Tetragram projekt d.o.o.

Zlatne poluge i zlatne kovanice predstavljaju najbolji način očuvanja vrijednosti lične imovine. Radi se o iznimno likvidnom investicionom sredstvu koji je u svakom momentu moguće pretvoriti u lokalnu valutu bilo gdje u svijetu.

Zlato je kroz historiju oduvijek bilo cijenjeno sredstvo očuvanja lične imovine. Svaki mudar čovjek dio svojih likvidnih sredstava drži u žutom plemenitom metalu.

Ponekad se zlato čuva u formi nakita, no to nije najzgodniji način za investiranje u taj plemeniti metal. Ogrlice, narukvice i prstenja možda mogu imati modnu vrijednost, no moda se mijenja, a time se mijenja i vrijednost tih predmeta. A ako nakit želite prodati, u pravilu ćete za njega dobiti mnogo manje novca nego što je trenutna cijena zlata što ga nakit sadrži. Nakit se naime na tržištu može prodat samo kao tzv. lomljeno zlato, što predstavlja tek sirovinu koju treba pretaliti i rafinisati.

Postoji mnogo prikladniji način čuvanja zlatne lične imovine. Radi se o zlatnim polugama i zlatnim kovanicama. U zemljama Evropske Unije na takvo se zlato prilikom kupovine ne plaća porez na dodatu vrijednost. To znači da je kupovina zlatnih poluga i zlatnih kovanica odmah u startu od 15 do 25 procenata jeftinija nego kupovina zlatnog nakita.

Zlato je iznimno likvidno ulagačko sredstvo. Zlatne poluge i zlatne kovanice uglednih svjetskih kovnica moguće je u svakom momentu razmijeniti za novac prema trenutnom kursu bilo gdje u svijetu. A razlika između prodajnog i kupovnog kursa može se usporediti razlikom između prodajnog i kupovnog kursa bilo koje druge valute, primjerice, marke i evra. Dakle, zlato u formi poluga i kovanica na tržištu funkcionira kao iznimno čvrst i pouzdan novac. Pri tome, zlato ima značajan potencijal rasta vrijednosti, budući da su papirnate valute u procesu snažnog obezvrjeđivanja.

Najpopularnije zlatne poluge i kovanice

Kupci u regiji, investitori u zlato, najčešće kupuju zlatne poluge težine 50 i 100 grama. Radi se o polugama koje imaju najbolji odnos veličine i cijene. Cijena zlatne poluge od 50 grama kreće se oko 1900 evra, a od 100 grama nešto ispod 3800 eura. Također, građani regije rado kupuju austrougarske dukate s likom cara Franje Josipa, koji se zbog svoje popularnosti još i danas proizvode u velikim količinama u kovnici plemenitih metala Münze Österreich u Beču, Austrija. Njihova se cijena kreće od 140 do 540 evra, ovisno o veličini.

Kompanija Tetragram projekt d.o.o. sa svojim brendom Plemenit, vodeći je regionalni broker za trgovanje investicionim plemenitim metalima sa centralom u Zagrebu. Brojni zadovoljni kupci iz Bosne i Hercegovine garancija su pouzdanosti, povjerenja i diskrecije. Cijene po kojima tvrtka Tetragram trguje zlatnim polugama i zlatnim kovanicama bez konkurencije su na regionalnom tržištu. Svojim klijentima Tetragram nudi isključivo vrhunske proizvode monetarnoga zlata najuglednijih svjetskih kovnica, njemačkog Heraeusa, švicarskog Argor Heraeusa i austrijskog Münze Österreicha.

Uz prethodnu najavu, isporuku proizvoda od investicionog zlata moguće je obaviti odmah prilikom plaćanja. Dakle, nema čekanja.

Kupovina po najvišim evropskim standardima

Tetragram svoju uslugu obavlja po najvišim evropskim standardima. Svaki kupac zlatne poluge ili zlatne kovanice dobiva jedinstveni certifikat o autentičnosti “Plemenit” kojim se garantira integritet, čistoća i kvalitet kupljenoga proizvoda.

Kupljeno zlato možete ponijeti sa sobom ili ga pohraniti u iznajmljenom sefu.

Tetragram možete posjetiti u centralnom uredu u Zagrebu, na adresi Svetice 19. Raspitajte se o mogućnostima kupovine investicionog zlata i srebra pozivom na telefonski broj +385-1-236-58-57 ili preko internetskih stranica www.plemenit.hr i www.tetragram.hr.

Izvor: Klix.ba

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: