Počinje mapiranje dijaspore BiH: Prijavite se ovdje ako želite biti konsultanti

5 06 2017

Bosna i Hercegovina započinje mapiranje svoje dijaspore: Konačno!

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine i Međunarodna organizacija za migracije (IOM) provode istraživanje Mapiranje iseljeništva iz BiH u 10 zemalja prijema: Austriji, Danskoj, Holandiji, Italiji, Njemačkoj, Sloveniji, Švedskoj, Švicarskoj, SAD-u i Australiji, što je u skladu sa dokumentom Politika o saradnji s iseljeništvom usvojenom na 99. sjednici Vijeća ministara BiH 18.04.2017. godine.

Aktivnost se realizuje u okviru šireg četverogodišnjeg projekta pod nazivom ”Uvrštavanje koncepta migracija i razvoja u relevantne politike, planove i aktivnosti u Bosni i Hercegovini: Dijaspora za razvoj (D4D)” koji finansira Ambasada Švicarske u BiH a glavni implementator je Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice, IOM, projektni partner, je objavio Javni poziv za izbor konsultanata koji će provoditi istraživanje. Javni poziv se nalazi ovdje.

Opći cilj projekta je doprinijeti poboljšanju socio-ekonomskih prilika u Bosni i Hercegovini kroz snažniju saradnju s iseljeništvom.

Poziv ministrice za ljudska prava i izbjeglice gđe Semihe Borovac organizacijama i pojedincima za učešće u istraživanju se nalazi ovdje.

Aplikacije se mogu slati direktno IOM-u u Sarajevu na adresu: missionsarajevo@iom.int.

Poziv je otvoren do 16.6.2017.godine.

Posebno ohrabrujemo pripadnike akademske dijaspore da se prijave na javni poziv u cilju čvršćeg vezivanja sa BiH, prenosa i razmjene znanja, saopšteno je.

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice,
Objavljeno, 4.06.2017

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: