OTKRIVAMO KAKO JE ORGANIZIRANA INSTITUCIJA U KOJOJ SE RAĐAJU ZVIJEZDE NOVE HRVATSKE DESNICE: Institut se nalazi u strogom centru Zagreba…

4 06 2017

ZAPOSLENICI KOJI VOLE POLITIKU


Zlatko Hasanbegović, Bruna Esih, Vice Batarelo i Josip Jurčević, HANZA MEDIA

Politički angažman je privatna stvar naših zaposlenika. Institut ‘Ivo Pilar’ nema nikakav službeni stav o tome angažmanu. Na sjednicama našeg Znanstvenog vijeća upozoravamo da svatko privatno može misliti i govoriti što god ga je volja, ali da mora biti jako pažljiv kad govori u ime Instituta. Dakle, ispod njihovih političkih i bilo kojih drugih osobnih stavova ne stoji potpis Instituta. Bilo bi nam draže da se o Pilaru govori zbog istraživanja i projekata koje provodimo, a ne zbog političkog angažmana tek nekolicine naših istraživača.

Tako je na naše pitanje kako u Upravi i u Znanstvenom vijeću Instituta društvenih znanosti “Ivo Pilar” gledaju na politički angažman nekolicine svojih zaposlenika, odgovorila pomoćnica ravnatelja te ustanove prof. dr.Ljiljana Kaliterna-Lipovčan.

Nove zvijezde

No, sviđalo se to Upravi i zaposlenicima tog Instituta ili ne, ime te ustanove u javnosti se, naročito od prošle godine kad su na političku scenu kao nove zvijezde hrvatske desnice stupili njihovi zaposlenici, znanstveni suradnik iz područja povijesti Zlatko Hasanbegović i znanstvena novakinja Bruna Esih, češće spominje u političkom nego u znanstveno-istraživačkom kontekstu.

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: