Nevolje povratnika Ekrema Džele u Blječevu kod Bratunca

3 06 2017

Jučerašnje nevrijeme koje je poharalo cijelu Bosnu i Hercegovinu, ostavilo je velike posljedice, pogotovo na podrinje, naime jučer je u selu Blječeva kod Bratunca udario grom u kuću Ekrema Džele.

Prema izjavi dopisnika iz Glogove, koji nam je u redakciju poslao vijest o ovom nesretnom događaju, ispričao je sve nevolje koje su snašle ovog hrabrog čovjeka. Naime u kući od Ekrema stanuje i efendija koji obavlja dužnosti u obližnjoj džamiji, koji je spavao u vrijeme udara.

Na kući je učinjena velika materijalana šteta preko 300 komada crijepa je uništeno i nekoliko rogova, takođe ostao je bez struje jer je grom izbio komplet sat, a da stvar bude još gora po Ekrema poslije ove nesreće , dobija i ”plavo pismo” tj. rješenje o oduzimanju pištolja koji za koji posjeduje uredne papire , nedavno je predao i ljekarsko i takse poreza ali nadležni i oni koji se brinu o brigama povratnika ne žele da čuju pogotovo u ovom manjem bh.entitetu.

Na lokalnu vlast ne može računati jer nikog ne zanima kako žive povratnici u Bratuncu, tako da će Ekrem morati sanirati svu nastalu štetu iz vlastiti srestava. Kroz suze i jecaj nam priča Ekrem.. do njegove kuće nažalost nismo mogli doći zbog lošeg puta, ali sa našim dopisnikom Enizom. M sreo se na pola puta i ispričao svoje nevolje koje su ga snašle, ali poručuje da ga to neće shrvati i da će nastaviti živiti kao i do sad.

Mi želimo Ekremu brz oporavak i nadamo se da će neko od dobri ljudi pomoći našem povratniku u Blječevu kod Bratunca.

Izvor: INFOSVIJET,
Mehmedović M.

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: