Ford Store u Sarajevu otvorio svoja vrata

2 06 2017

Kupci u ovom digitalnom salonu imaju priliku da vide, pripreme i konfigurišu svoje vozilo u live sistemu i prirodnoj veličini prije narudžbe


Foto: Damir ĆUMUROVIĆ

Predstavljanjem najnovijih modela i najmodernijeg autosalona u regiji prema najvišim svjetskim standardima, svoja vrata jučer je otvorio kupcima Ford Store smješten u sarajevskom naselju Šip. Salon Fordovih vozila predstavlja potpuno novi koncept zastupništva Forda po najnovijim globalnim standardima, a koji tek počinju da se primjenjuju po lokacijama širom Evrope.


Damir ĆUMUROVIĆ

Dugoročne investicije

“Ovakva premium nadogradnja salona unapređuje komunikaciju sa kupcima stvarajući jedan prijateljski odnos i BiH svrstava u zemlje u koje Ford u Evropi dugoročno investira”, navode iz ove kompanije.

Na otvaranju prisutnima su se obratili: Viktor Molnar, regionalni direktor Ford Central & Estern Europen Operations, Zvika Livant, predstavnik vlasnika Taavura Groupa, i Mirhad Šabotić, direktor Grand Automotive d.o.o. Sarajevo, ovlašteni uvoznik i serviser Ford vozila za BiH.


Damir ĆUMUROVIĆ/ Mirhad Šabotić, Viktor Molnar i Zvika Livant

Mirhad Šabotić, direktor Grand Automotive koja stoji iza otvaranja ovog salona, pojasnio je da budući kupci u ovom digitalnom salonu imaju priliku da vide, pripreme i konfigurišu svoje vozilo u live sistemu u prirodnoj veličini prije naručivanja vozila.
“Digitalnom prezentacijom se izbjegavaju katalozi i sve se rješava putem aplikacija i putem sistema koji funkcioniše unutar Fordovog sistema.


Damir ĆUMUROVIĆ

U prilici smo da ponudimo svaki model Forda koji se može naći u Evropi. U ponudi trenutno imamo 20 Fordovih modela i cijenom smo gledali da se pozicioniramo ispod najbližeg konkurenta Volkswagen grupacije, pa smo u startu povoljniji.


Damir ĆUMUROVIĆ

Za proteklih devet mjeseci u ovlaštenim predstavništvima u Banjoj Luci, Tuzli, Bijeljini, a do kraja godine i u Mostaru, pružali smo usluge kupcima. Najatraktivniji modeli su nam ford fiesta i ford fokus. Novu ford fiestu predstavićemo u toku idućeg mjeseca”, rekao je Mirhad Šabotić, dodajući da se, npr. ford fokus može kupiti za 25.000 KM sa kompletnim paketom opreme.

Sniženje

On je dodao da su cijene sa PDV-om i spuštene su za oko 7.000 KM. Šabotić je istakao ultraluksuzni ford vignale koji će biti dostupan i u BiH.
Na otvaranju predstavljeni su i specijalni modeli koji su prvi put samo za ovu priliku stigli u BiH, a najviše pažnje su izazvali modeli ford mustang i ford focus RS.

Izvor: Oslobođenje.ba

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: