Filipinska vojska nije spremna za ovakvu vrstu sukoba? Gomilaju gubitke u bitci protiv terorista, a u zračnom napadu pogodili su svoje snage i ubili njih najmanje 10

1 06 2017

Filipinska vojska je u problemima – prvo su se pojavile informacije kako su pretrpili gubitke u borbi protiv terorista na prostoru okupiranog južnog grada Marawi, da bi sada stigla informacija kako su u zračnom napadu na ISIL-ove teroriste zapravo ubili najmanje 10 svojih vojnika. Informaciju je potvrdio ministar obrane. U zračnom napadu je ranjeno još sedmero vojnika.

Dva vojna zrakoplova SF-260 bombardirala su položaje terorista u srcu grada – prvi je pogodio metu, no drugi je promašio i pogodio vojnike. Ministar obrane Delfin Lorenzana poručio je kako je ovo jako tužan trenutak te kako još uvijek nije jasno je li netko dao krive upute ili je pogriješio pilot zrakoplova.

Sve u svemu, loš početak bitke za filipinsku vojsku koja ostavlja dojam kako nije pripremljena za sukob s ovakvim neprijateljem. Spomenimo pritom kako je vojnika u Marawiju znatno više nego terorista, no unatoč tome teroristi drže svoje pozicije i nanose gubitke vladinim snagama.

Izvor: Advance.hr

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: