Bakir opet kompromitira Predsjedništvo BiH

1 06 2017

ŠOKANTNO Nakon najnovije fotografije snimljene u zvaničnom uredu


Izetbegović i Muslimansko bratstvo: Podvala umjerenim muslimanima i Bošnjacima

Kao što je najširoj javnosti poznato, bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović skoro da nikad i nije krio svoju proosmansku i panislamističku orijentaciju. Cijeli svijet bio je zgrožen njegovim fotografijama s Mahmudom Ahmedinedžadom, radikalnim iranskim predsjednikom, kojeg je cijela zapadna civilizacija izopćila i tretirala kao čovjeka s crnih lista.

Izetbegović i Ahmedinedžad: Susret radikala koji je šokirao diplomatsku zajednicu

Ipak, Izetbegović se potrudio da potpuno kompromitira instituciju Predsjedništva BiH i nakon toga. Kao što je poznato, on je u svom uredu primio i delegaciju Muslimanskog bratstva i fotografirao se s njom.

Terorističke organizacije

Uz to, u znak podrške njihovoj politici, on je pri fotografiranju podigao četiri prsta. Muslimansko bratstvo je zabranjena organizacija u Egiptu – gdje joj je bilo vodstvo – a aktuelna administracija u Vašingtonu ozbiljno, kako pišu pojedini mediji, razmatra opciju da ih stavi na crnu listu terorističkih organizacija svijeta sa ISIL-om, El-Kaidom i Boko haramom.

Izetbegović i Muslimansko bratstvo: Podvala umjerenim muslimanima i Bošnjacima

Potpunu nesposobnost svog predsjednikovanja i zamjeranja sa svima, Izetbegović je nastavio i ovih dana.

Objavljena fotografija s navodnim biznismenom Madžidom Alijem nova je degradacija međunarodne pozicije BiH i sigurnosnih struktura naše zemlje. Pakistanski državljanin, rođen u Kuvajtu (ako su i ti podaci uopće tačni), imao je tri različita i falsificirana pasoša. Uprkos tome, ušao je u Predsjedništvo i fotografirao se s Izetbegovićem!?

Izetbegović i Madžid: Fotografija koje se neko treba stidjeti

Ovdje nije jasno da li je, korektnosti radi, Izetbegović uistinu znao o kome se radi ili je Izetbegovićev obavještajni potrčko Osman Mehmedagić, zvani Osmica, nesavjesno radio svoj posao i nije upozorio svog kućnog, stranačkog i državnog šefa ko je uistinu Madžid Ali.

Mehmedagić: Kućni obavještajac za političke podvale

Ovo i ne bi bilo moguće jer se Mehmedagić aktivno bavi političkim procesima protiv Izetbegovićevih političkih rivala i trčkara od sudije do sudije, od tužioca do tužioca, od SIPA-e do Federalne uprave policije, od ambasade do ambasade, ali i kontaktira bočnim vezama s najtežim kriminalcima koji leže po zatvorima, a nema vremena da se bavi takvim “sitnicama” kakva je Madžid Ali.

Sluganstvo jednom čovjeku

U svakom slučaju, “Avazov” feljton o političkim ubistvima, ali i najnovije šokantno otkriće “Večernjeg lista” da je geler iz Leutarovog mozga nestao kao dokaz iz Tužilaštva BiH, postavljaju pitanje čime se uistinu bavi OSA i šta su njeni praktični prioriteti.

Je li važnije sluganstvo jednom čovjeku, privilegiranim porodicama ili stranci od odgovornog rada prema državi BiH i čuvanju njenih institucija u kakve spada i član Predsjedništva BiH, koji mora znati s kime se slika, a njegovo je hoće li prihvatiti procjenu OSA-e ili ne.

Nesposobnost Izetbegovića da vodi BiH već je iskazana na bezbroj primjera i načina, ali najvišu cijenu očigledno plaćaju Bošnjaci, koji se već doživljavaju kao radikalna populacija i ni krivi ni dužni na granicama, gdje satima čekaju u redovima, ispaštaju zbog pogrešne politike aktuelnog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Izvor: Dnevni Avaz,
Autor: R. I.  

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s




%d bloggers like this: