Koncert studenata i Sarajevske filharmonije

31 05 2017


Radiosarajevo.ba

Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu je u saradnji sa Sarajevskom filharmonijom za ljubitelje istinskog muzičkog kvaliteta pripremila koncertni događaj na kojem će nastupiti studenti Akademije i najstarijeg profesionalnog orkestarskog sastava u BiH – Sarajevske filharmonije.

Posebnost muzičkog događaja ogleda se u efektnom repertoarskom odabiru djela koja se referiraju na stilsku epohu romantizma, te slove za dio najraskošnije orkestarske muzike ikada napisane, a to su: Tragična uvertira op. 81 u d molu, J. Brahmsa, Klavirski koncert op. 54 u a molu R. Schumanna, te glasovita simfonija Pathétique br. 6 op. 74 u h molu ruskog velikana P. I. Čajkovskog.

Da pomenuti izvođački ansambli i repertoarski sadržaj zazvuče onako kako i dolikuje svečanoj prilici pobrinut će se studenti Odsjeka za dirigovanje Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu Jure Bučević, Fuad Šetić i Ivan Križanac, dok će uloga soliste pripasti mladom umjetniku Nadiru Hošiću/klavir.

Koncert Muzičke akademije i Sarajevske filharmonije na programu je 3. juna u Narodnom pozorištu u 19.30 sati. Ulaz je besplatan, najavljeno je iz Muzičke akademije.
Izvor: Federalna.ba / FENA

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: