Mostar: SDP službeno zatražio zabranu koncerta za haške osuđenike

30 05 2017


Mostar

Kako je to i najavljeno, mostarska gradska organizacija Socijaldemokratske partije(SDP) zatražila je od Grada Mostara zabranu koncerta pod nazivom “Veliki skup potpore hrvatskim uznicima u Hagu” koji je zakazan za 8. juna na stadionu Pod Bijelim brijegom.

U obrazloženju zahtjeva SDP navodi da ovakav koncert raspiruje nacionalne tenzije, produbljuje krize te usložnjava ionako konfuznu političku situaciju u Gradu Mostaru te realno može ugroziti sigurnost njegovih građana.

Potpisnik zahtjeva, predsjednik mostarskog SDP-a Edin Zagorčić je prije nekoliko dana za Klix.ba kazao kako je nedopustiva i neprihvatljiva činjenica da neko u Mostaru na Gradskom stadionu organizuje koncert podrške haškim osuđenicima.

“Okupljanja ove prirode Pod Bijelim brijegom kod većine građana Mostara bude užasna sjećanja. U trenutku kada evropske zemlje, poštujući evropske vrijednosti, zabranjuju Thompsonov koncert, to se danas dešava u Mostaru i svakako ne šalje dobru poruku. Mostar, grad bez izbora, mora krenuti krupnim koracima naprijed na bazi kompromisa i tolerancije. Ovakve stvari zasigurno nas vode daleko unazad”, kazao je tom prilikom Zagorčić.

Izvor: Slobodnaevropa.org

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: