Idi na sadržaj

Haradinaj: Srbija je neprijatelj, a ne partner Kosova

Uvreda je pitati budućeg premijera, odnosno nominiranog za premijera je li mu Srbija partner, poručio je lider Alijanse za budućnost Kosova.


Novinarsko pitanje vidi li Srbiju kao partnera Haradinaj je ocijenio smiješnim i uvredljivim, Reuters

Kandidat za kosovskog premijera Ramush Haradinaj, koga Srbija potražuje zbog sumnje u počinjenje ratnih zločina, izjavio je u utorak da je “Srbija neprijatelj Kosova” i da “ako Beograd ne prizna Kosovo, ni Kosovo neće priznati Srbiju”.

On je novinarsko pitanje vidi li Srbiju kao partnera ocijenio smiješnim i čak uvredljivim, prenio je prištinski portal Lajmi.

“Uvreda je pitati budućeg premijera, odnosno nominiranog za premijera je li mu Srbija partner. Srbija mi nije partner. Ja imam Albaniju… Imam one koji me vole. Imam za partnera Hrvatsku, Austriju, Njemačku…”, odgovorio je Haradinaj.

Na pitanje novinara Radio-televizije Kosova vidi li Srbiju kao partnera u konsolidaciji države Kosovo Haradinaj je rekao: “Srbija je neprijatelj!”

‘Veći sam od Vučića’

Za sebe kaže da je “veći bog od [donedavnog premijera i izabranog predsjednika Srbije Aleksandra] Vučića”.

Pohvalio se da je osobno “sudjelovao u stvaranju države Kosovo”, prenio je Lajmi.

Izvanredni parlamentarni izbori na Kosovu zakazani su za 11. lipnja.

Izborna kampanja službeno počinje u srijedu.

Haradinaja je za premijera kandidirala koalicija koju čine njegova Alijansa za budućnost Kosova, Demokratska stranka Hashima Thacija i Inicijativa za Kosovo.

Izvor: Agencije

Komentariši