Kasumović: BH Telecom je privatna firma SDA, ali tražit ćemo i njihovo oporezivanje u Zenici

29 05 2017
Kasumović je o temi povećanja komunalnih taksi za kladionice kazao kako se stvaraju određeni pritisci u medijima i još jednom ponovio da grad ne bi morao retroaktivno vraćati novac da ga je naplatio od kladionica.

“Nisu isti kriteriji na osnovu kojih grad traži svoja sredstva. Ogroman je pritisak na mene, osjećam se usamljenim u ovom poslu i samo mogu imati tegobe kao i od prvog dana. Ja ću ono što ovom gradu pripada uzeti”, izjavio je Kasumović.

S obzirom na to da je bilo planirano oporezivanje i telekom operatera i drugih, Kasumović je izjavio da čeka da prođe šest mjeseci kako bi ponovo zatražio od vijećnika oporezivanje i telekom operatera s obzirom na to da prvi put to nije uspjelo.

“Vi znate da je BH Telecom privatna firma SDA i oni su dobili naredbu da ne smiju. Ja čekam da prođe šest mjeseci da ponovo pokrenem tu inicijativu. Grad je puno izgubio, borimo se, stanje je takvo kakvo jeste, ali bit će oporezovane još neke institucije”, kazao je Kasumović.

Na kraju je dodao da je NK Čelik na polusezoni bio beznadežan slučaj, ali da želi klub u potpunosti odvojiti od politike.

Izvor: Klix.ba

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: