IZETBEGOVIĆ POTOPIO RADONČIĆA: “Ne može Bošnjake predstavljati neko ko ih zavađa, dijeli i neprestano optužuje”

27 05 2017

SDA je jučer obilježila 27. rođendan a tim povodom u hotelu Holiday, u sali gdje je održana osnivačka skupština prije 27 godina, održana je svečana akademija na kojoj je govorio stranački šef Bakir Izetbegović.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović u svom govoru pored ostalog se osvrnuo i na koalicione odnose sa SBB-om i ambicijama lidera SBB-a, Fahrudina Radončića, da se iz trećeg pokušaja dokopa mjesta bošnjačkog člana Predsjendištva BiH.

Izetbegović je konstatirao da lider SBB-a Fahrudin Radončić čini sve da oteža funkcioniranje koalicije i da je taj negativni stav osobito kulminirao nakon lokalnih izbora na kojim je SBB pretrpio težak poraz.

– Nakon lokalnih izbora, kada mu je stranka doživjela izborni pad, ponovo je zaratio sa nama. Radončić po treći put kreće u kampanju za člana Predsjedništva BiH i SDA mu stoji na putu.

SDA neće dopustiti da Bošnjake predstavlja čovjek kojim se bave sudovi u Sarajevu i Prištini, čovjek koji zavađa Bošnjake već deceniju i koji ih je optužio da su krivi za rat u BiH. Ovo zadnje je zaista neoprostivo. Za ovu izjavu je dobio čestitke Dodika, Krajišnika i Plavšićke.

Radončićevi mediji već dvije decenije unose nemir i zabunu među Bošnjake, iskrivljujući istinu i napadajući svakog istaknutog pojedinca u našem narodu, pri tom dobro pazeći da se ne zamjere srpskim i hrvatskim liderima.

Bošnjake mora predstavljati ugledna osoba koja liči na vlastiti narod, bliska sistemu vrijednosti kojeg naš narod baštini i SDA će 2018. ponovo ponuditi upravo takvog kandidata – kazao je predsjednik SDA.

Izvor: Slobodna Bosna

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: